Mariborska občina pri izvedbi OFEM-a pridelala minus. Župan spet nič kriv?

Maskota OFEM-a. Slika: eyof.sI

V četrtek se obeta vroča tema Mestnega sveta Maribor. Svetniki bodo v četrtek med drugim obravnavali tudi zaključno poročilo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki je dogodek zaključil z dobrih 700 tisoč evri minusa. Župan se izgovarja.

Saj ni res pa je. Kljub drugačnim beseda župana in kljub pomoči države je organizator OFEM-a, tega zaključil, kar z716 tisoč evrov minusa, pokrili pa ga bomo seveda mi, občani Maribora oziroma v tem primeru, Javni holding Maribor. “Holdingu, ki uspešno posluje, smo povišali dividendo. Noben proračunski porabnik torej zaradi tega ne bo dodatno obremenjen,” se je izgovarjal župan Saša Arsenovič, piše spletni Večer.

In kaj je povzročilo minus? Kot se izgovarja župan, prenizki prihodki: “Odhodki so bili namreč planirali v višini 11 milijonov evrov, porabili pa smo celo manj in to kljub šest odstotni inflaciji, ki je, glede na celoten proračun, znašala kar 640 tisoč evrov. Delovali smo torej zelo racionalno,” pa je dejala direktorica Ofema Nataša Ritonija.

Celoten Ofem je sicer stal 24 milijonov evrov, od tega 13,23 milijona evrov posodobljena oziroma nova infrastruktura (med drugim Dvorana Tabor in atletska ogrevalna dvorana) in 10,75 milijona evrov organizacija dogodka, pri čemer je država zagotovila 6,26 milijona evrov za infrastrukturo, 2,5 milijona evrov za organizacijo in 325 tisoč evrov za novo športno opremo.

Glede na to, da je bilo za vsa prizorišča prost vstop, bi se z vstopnin težko nabralo kaj denarja. Izgovori o tem kako se je OFEM izplačal na reklamni ravni in koliko gostov je zaradi OFEM-a obiskalo Maribor in koliko ljudi je zaradi tega več prespalo pri nas, pa je težko oceniti. 

A občini, ki dviguje življenjske stroške na račun občanov, očitno ni mar za to. Važno, da za vsako stvar najdejo izgovor. Tokrat je očitno kriva zakonodaja? Nikakor pa (ponovno) ne župan!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
61%
1.5km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Sat
7°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.