Mariborska sramota: cesta na Žavcarjev vrh

slika: hribi.net

Tudi Žavcarjev vrh je  del Mestne občine Maribor. Večkrat pozabljen del, za katerega morebiti župan Arsenovič še ni slišal.

Nova ljudska stranka z dopolnilom proračuna za obnovo ceste

Mariborski mestni svetniki so z dopolnili Nove ljudske stranke v proračunih za leti 2019 in 2020 zagotovili 130 tisoč evrov za sanacijo ceste na Sredmo in na Žavcarjev vrh. Obe cesti sta v katastrofalnem stanju, prebivalci krajevne skupnosti Bresternica – Gaj pa si prizadevajo tudi gradnjo vodovoda Kozjak. Poroča Radio Maribor.

Maloštevilni prebivalci tik ob avstrijski meji že dalj časa opozarjajo, da je del ceste na Žavcarjev vrh, po kateri vozi tudi šolski avtobus, v izjemno slabem stanju. Cesta je v izredno slabem stanju, je slabša kot en slabi makadam, pravijo domačini. Tu je luknja pri luknji. 

Največja krajevna skupnost Krajevna skupnost Bresternica Gaj je v mariborski občini edina, ki meji na sosednjo Avstrijo in je izjemno komunalno podhranjena: “Ceste so praktično nevozne, asfalta na nekaterih mestih ni več. S to investicijo, obnovo več kot kilometra cesta v letih 2019 in 2020, se bo končno naredil pomemben korak za ta del Gaja. Upajmo, da se to uresniči.

Kakšna je cesta, pa si oglejte v video posnetku radia Maribor:

vir in video: Radio Maribor

SIFA

VREME

Maribor
pretežno oblačno
75%
2.6km/h
58%
18°C
19°
17°
18°
Sat
17°
Sun
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.