Mariborski gostinci so se zaradi podražitev, zatekli po pomoč k mestnim svetnikom.

Patrick's Pub na Poštni ulici

Gostinci in obrtniki, ki najemajo občinske lokale v središču mesta, so ogorčeni. Občina jih je namreč pozvala, da sprejmejo višje najemnine od sedanjih. O tem smo pisali tudi na našem portalu.


A obupani gostinci ne vedo več kako naprej. Za pomoč so se obrnili tako na občinske svetnike in zbrali podpise gostincev, katerih najemnina naj bi se drastično zvišala, celo nad 200 odstotkov. Gostinci so zato pričeli podpisovati peticijo, s pozivom k zaustavitvi podražitev najemnim. Peticijo je po zadnjih informacijah podpisalo že 25 najemnikov, ki poudarjajo tudi, da so “praktično vsi lokale prevzeli v izredno slabem stanju in jih izključno z lastnimi sredstvi in vlaganji obnovili in vzdrževali ves čas trajanja najema. 

Zapisali so, da so praktično vsi najemniki lokale prevzeli v izredno slabem stanju in da so jih izključno z lastnimi sredstvi  obnovili. in vzdrževali ves čas trajanja najema. Stanju primerna je bila določena tudi izhodiščna najemnina, katera se ves čas valorizira glede na indeks rasti življenjskih stroškov. Dodali so, da lokali sedaj z lastno investicijo izgledajo povsem drugače. prepričani so, da so občinski apetiti zato popolnoma zgrešeni. 

Občina je recimo najemniku lokala Alexander na Glavnem trgu predlagala dvig najemnine za več kot 100 odstotkov, zlatarju v Poštni za 130, Patrick’s Pubu pa kar za dobrih 250 odstotkov.

Zagotovo bo naslednja seja mestnega sveta občine Maribor še kako vroča.

VREME

Maribor
rahel dež
94%
1km/h
100%
4°C
5°
3°
4°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
8°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.