Mariborski policisti obravnavali kar 19 vinjenih kolesarjev

slika je simbolna

Polisisti so v tokratni akciji pozornost namenjali predvsem kolesarjem.

Poostren nadzor nad kolesarji

Mariborski policisti so tako med 6. in 31. majem na območju celotne policijske uprave izvajali poostren nadzor za izboljšanje varnosti kolesarjev v cestnem prometu. Pozornost so namenili tako kršitvam kolesarjev kot tudi kršitvam voznikov motornih vozil, ki so ogrožali kolesarje, pri tem pa so skupaj ugotovili 250 kršitev.

Kot pravijo na Policijski upravi Maribor, je bilo med kršitelji predpisov 229 kolesarjev in 21 voznikov motornih vozil. Zaradi različnih prekrškov so 192 kršiteljem izrekli globo, 47 so jih zgolj opozorili, enemu pa izdali odločbo v hitrem postopku o prekršku. Zoper deset kršiteljev so podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče. Sicer pa so med kršitvami kolesarjev pri 19 ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola, pri čemer je v 12 primerih koncentracija znašala nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

M.G.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.