ANDREJ RAJH
poslanec Andrej Rajh

Na 59. izredni seji Državnega zbora spet ni bilo dolgočasno. Beseda je sicer tekla o predlogu sklepa o nedopustnosti razpisa zakonodajnega referenduma o Zakonu o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covida 19, a mariborski poslanec Andrej Rajh je poskrbel za neumestno pripombo.

Neumnost poslanca Andreja Rajha

Da je v parlamentu včasih zabavno, včasih osladno in včasih neumno je že dolgo znano, a neumestne pripombe mariborskega poslanca Andreja Rajha že malo presedajo. Kot bi bil učenec propadlega “klovna” Serpentinška, se Rajh večkrat oglaša takrat, ko se mu nebi bilo treba.

Preberite tudi: Mariborski poslanec Andrej Rajh s slivovko kar v državni zbor?

No tokrat poslanec ni imel s seboj slivovke, pa tudi Janše med razpravo ni pozival naj čestita ameriškemu predsedniku ampak se je tokrat spravil nad poslanca SDS Franca Breznika.

Tako je danes v parlamentu podal neumnost Andrej Rajh: »Lep pozdrav vsem skupaj, jaz bi danes rad slovensko javnost rad obvestil, da imamo novega člana poslanske skupine, gospoda Breznika, in sem zelo vesel, da se v naši družbi počuti dobro,« je sporočil Rajh, ki si je zaradi tega prislužil opomin Zorčiča. Poslanec SDS-a Franc Breznik, se je v dvorani državnega zbora namreč usedel na mesto, ki ga sicer zaseda Maša Kociper, sicer vodja poslanske skupine SAB.

Preberite tudi: Ko Mariborski poslanec Rajh ne ve katero temo obravnava državni zbor?

Franc Breznik, seveda razmišlja s svojo glavo in je sedež Maše Kociper zasedel, ker poslanci v času epidemije z namenom preprečevanja okužb poleg nošenja mask tudi sedijo čim bolj narazen, ne pa zaradi prestopa v drugo stranko. Vsak normalen človek, bi to namreč razumel.

Sicer pa sedeža v Državnem zboru nadomestna poslanka Maša Kociper ni prinesla s seboj od doma, da bi bil sedež v parlamentu res njen!

PM