Študenti, Izteka se rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje

slika je simbolična

Izteka se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/19.

Tisti študenti ki želijo koristiti pravico do subvencije za bivanje morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati do 16. avgusta 2018 preko elektronske vloge na spletnem portalu EVŠ.

V študijskem letu 2018/19 je  razpisanih 11.941 mest za subvencionirano bivanje. 15 mest, pa pripada študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje študentov je 21,50 evrov na študenta za javne študentske domove, ter 32 evrov na študenta za zasebne študentske domove in zasebnike.

Poleg tega pa študentski domovi Maribor iščejo kar 30 tehničnih delavcev. Opravljali naj bi naslednje naloge: sprejem ter sprejemanje obiskovalce, reševanje ljudi iz dvigal, izdajanje sprejema ključev, izvajanje obhodov ter opazovanje, pregledi prostorov in okolice, izvajanje ukrepov ob zaznavi varnostnega pojava, gašenje začetnih požarov, organiziranje intervencije v primeru sprožitve alarmnega signala, raznašanje in predaja pošte, odstranjevanje snega in soljenje, izdajanje računov za nočitve, pregledi izkaznic in vstopa v domove in opravljanje drugih sorodnih dela po nalogu nadrejenega.

MZ

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.