vir. SIOL.NET
slika: siol.net

Ni lahko biti pošten in svoboden novinar. Še posebej če si del velike novinarske mreže, kjer anti-Janša propaganda godi predvsem izprijeni levičarski srenji, ki nikakor ne more brez svojih lažnih novic.

Lažne novice levičarskih medijev?

Zveneči naslovi levičarskih “stokovnjakov” za medijsko manipulacijo so včeraj preplavili medije. POP TV, RTV SLO, Svet24, Večer in še kak levičarki medij so kar tekmovali med seboj v bizarnih naslovih članka, kjer naj bi NPU preiskovala financiranje medijev blizu stranki SDS iz tujine.

Seveda so se mediji glede te novice zlagali, saj NPU zaradi varstva podatkov medijem ne daje nobenih pojasnil. Vodi se le predkazenski postopek v povezafi s financiranjem nekaterih medijev. To je vse. Odkod takim medijem podatek, da NPU preiskuje prav Janševo SDS? Američani imajo za to preprost odgovor: “Fake naws” ali lažne novice, ki jih plasirajo tisti, ki se želijo obdržati na oblasti.

Sodeč po navedbah televizije Nova24TV,  torej ni povsem jasno, koga zdaj resnično preiskuje Nacionalni preiskovalni urad?! Tako imenovane “Janševe medije” ali sporno financiranje Mladine? Možno je sicer namreč oboje. A če NPU preiskuje Mladino, potem je RTV Slovenija, ki je prva direktno lansirala novico, da NPU preiskuje medije blizu SDS, (zavestno) lagala. Z njo pa tudi ostali mediji. A treba je pač oblatiti SDS, preden se formira nova vlada, pod vodstvom Janeza Janše.

Večer z novo levičarsko “spin” novico

Tudi nekdaj cenjen časnik, ki pod svojo težo izgublja bralce in naklado umira na obroke. Pri življenju ga očitno drži le še anti-Janša propaganda, zato se je tudi danes ta (ne)brani medij oglasil z zapisom: “Viktor Orban financira proti-EU in proti-NATO sile v Sloveniji in Severni Makedoniji. 

Le česa se Večer boji, da bo njegova branost s tako anti-janša propagandoi dosegla boljšo branost, ali pa še večje dno, kot ga Večer tako ali tako že ima. Ali pa da bi ob novi Janševi koaliciji poniknili denarci, katere levičarji pridno vlagajo v vedno bolj (ne)brani časopis, da ga še lahko držijo nad vodo.

Pa srečno Slovenija!

MG