Domov Maribor in okolicaČrna kronika Mariborski zanikovalci virusa spet na protestu proti ukrepom!

Mariborski zanikovalci virusa spet na protestu proti ukrepom!

Objavil: e-maribor
POLICIJA

Kljub pozivom policistov, naj se ljudje ne družijo in da so množična zborovanja prepovedana, se ja tudi danes na Trgu svobode zbrala množica ljudi.

V Maribor ponovno “zaviralci” virusa

Očitno bo moralo v Mariboru priti do velikega izbruha epidemije, da se bodo ljudje, ki se še vedno družijo brez maske in vpijejo maske dol, končno začeli zavedati, da je ne samo v Sloveniji, ampak po vsej evropi t.i. pandemija in ta še vedno traja.

Iz Policisti PU Maribor so sporočili, da na današnjem, neprijavljenem protestnem shodu, ki od približno 16. ure poteka na Glavnem trgu v Mariboru, opravljajo naloge varovanja življenja in premoženja ljudi, preprečujejo kršitve javnega reda in miru, nadziramo pa tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Shoda se udeležuje približno 150 ljudi. Zaznane so bile posamezne kršitve Zakona o nalezljivih bolezni. Opravljenih je bilo već identifikacijskih postopkov, bodo pa zato kršitelji po pošti prejeli kazni.

Nič-kolikorat je bilo povedano, da je Slovenija še vedno v primežu virusa in da ta, kljub cepljenju še vedno ne pojenja. Število okužb strmo narašča tudi v Mariboru. Če smo še v sredo poročali o 61 okužbah in četrtek o 73-ih, pa je bilo včeraj v Mariboru že 85 novih okužb. Trenutno je aktivno okuženih kar 778 Mariborčanov. tedenski prirast pa je +1.8%!

Kdaj se bo v Mariboru prenehalo tako širjenje koronavirusa? Kdaj bodo nekateri dojeli, da so ti ukrepi namenjeni preprečitvi širjenja okužb? ko bo že prepozno in bo oddelek UKC Maribor spet poln?

PM

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.