Slika: Facebook stran Marprom
Slika: Facebook stran Marprom

V mestnem avtobusnem prometu v Mariboru bodo od ponedeljka19. oktobraveljali prilagojeni vozni redi. Razlog za spremembo sedanjih voznih redov je, da bo od omenjenega dne pouk v vseh osnovnih šolah od 6. razreda naprej in v srednjih šolah potekal na daljavo, zato pričakujemo upad števila potnikov (šolarjev) na avtobusih.

Tako so v dogovoru z Mestno občino Maribor sprejeli odločitev, da spremenimo oziroma prilagodimo vozne rede mestnega potniškega prometa trenutnim razmeram, ki so posledica širjenja koronavirusa. Z uveljavitvijo prilagojenih voznih redov bodo avtobusi še naprej vozili na vseh mariborskih mestnih linijah, se bo pa nekoliko zmanjšala pogostost voženj.

Kljub tej spremembi, ki bo veljala do preklica, bo blagajna na glavni avtobusni postaji še naprej delovala kot doslej: ob delavnikih med 6. in 20. uroob sobotah med 8. in 16. uro ter ob nedeljah med 12. in 20. uro. Pri tem znova opozarjamo, da je na avtobusih in glavni avtobusni postaji med drugim obvezna uporaba zaščitnih mask.