Marta Kos se izogiba vprašanjem našega medija. A rada bi bila neodvisna predsednica

Marta Kos, zajem slike RTV

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je prejšnji teden na digitalnem kongresu stranke članom predstavil podpredsednico stranke Marto Kos, kot strankino kandidatko za predsedniške volitve. 

Marta Kos se boji odgovarjati na naša vprašanja?

Kandidatki za predsednico države, smo tudi iz našega portala poslanki nekaj vprašanj, a so njeni odgovori ostali nemi. Vprašali smo jo:

1. Predstavljate se kot kandidatka Gibanje svoboda za predsednico države. Se vam ne zdi funkcija predsednice sporna, glede na dejstvo, da ste bila nekoč sodelavka SDV, oziroma zloglasne UDBE?

2. Je vaš pogled na vodenje Slovenije dovolj velik, da bi volili državo nepristransko in objektivno presodili položaj?

3. Glede na vašo levo politično pot, kako boste, kot predsednica sodelovali s t.i. desnimi strankami?

4. Kako ocenjujete nedavni “zdrs” protokola, ki ga je izvedla vaša strankarske kolegica Urška Klakočar Zupančič, pred častno često?

5. Kako ocenjujete delo dosedanjega predsednika Boruta Pahorja?

Vprašanja očitno Marti Kos niso bila povšeči. Očitno želi postati predsednica države le svojim levim volivcem? Sicer pa kdo je Marta Kos? Je sestra zloglasnega Draga Kosa, ki ga nekateri označujejo za nadurednika POP TV-jevega informativnega programa in enega botrov famozne afere Patria. Je diplomantka FDV, delovala pa je kot dopisnica RTVS iz Nemčije. Veljala je za politično aktivistko leve sfere. Leta je bila celo generalna sekretarka Kučanovega lobistično-interesnega kaviar socialističnega društva post-tranzicijskih milijonarjev Foruma 21 in za njega opravljala ključne operativne vloge. Piše Nova24TV.


Manj pa je znano, da je Kosova v študentskih letih delovala tudi kot članica znamenite SDV ali UDBE. Če bi Kosovi uspelo postati predsednica, bi bili ena redkih držav, ki bi na čelo države imeli žensko, ki je v študentskih časih ovajala ljudi za zloglasno UDBO?

Sama pravi, da bo, kot predsednica ponosna predstavljala Slovenijo in ji vrnila ugled in spoštovanje, tako v Evropi kot v mednarodnih odnosih. Z zunanjo politiko ima sicer nekaj izkušenj. Bila je namreč veleposlanica tako v Švici, kot v Nemčiji. V Švici, kjer so se ji po prijavi osebja veleposlaništva očitale nepravilnosti je celo odstopila, No sama je trdi, da je bil razlog odstopa nestrinjanje z zunanjo politiko vlade. Med majem in junijem 2020 je bil izveden tudi štiritedenski izredni inšpekcijski nadzor veleposlaništva. Razlogi za izredni nadzor, ki ga je vodil diplomatski nadzornik Andrej Grasseli s sodelavci, so bili očitki zaposlenih o neprimernem vodenju veleposlaništva s strani Kosove. Ti očitki pa so se vlekli že od njenega veleposlaniškega mesta v Nemčiji – tudi med njenim vodenjem veleposlaništva v Berlinu je bil namreč sprožen nadzor. Toliko je Kosova v času, ko je bila veleposlanica naredila za ugled Slovenije.

Sicer pa mi Kosovo še vedno čakamo, da nam odgovori na nekaj zgoraj zapisanih vprašanj. Bo šlo?

VREME

Maribor
delno oblačno
82%
29%
21°C
23°
20°
21°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
18°
Sun
17°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.