Matjaž Han brcnil v temo. Poglejte čemu se danes smeji vsa Slovenija.

matjež-han
slika: Demokracija

Matjaž Han je eden tistih ministrov, za katerega bi težko dejali, da se spozna na zemljepis in Evropo. In včasih bi bilo bolje, če bi bil kdaj tiho. 

Voditelji držav članic EU, med njimi premier Robert Golob, bodo danes na vrhu v Bruslju govorili o nadaljnjih ukrepih za spoprijemanje z energetsko draginjo. Razpravljali bodo o predlogih komisije, ki med drugim predvidevajo omejevanje cen na glavnem evropskem vozlišču za trgovanje s plinom TTF. Na dnevnem redu imajo tudi vojno v Ukrajini.

Svoj pogled na situacijo je povedal tudi gospodarski minister Matjaž Han, a kot nepoznavalec zemljepisa Španijo in Portugalsko označil za otoški državi.  Tako je dejal: “Španija in Portugalska imata drugačen sistem, glede na to, da sta to državi, ki sta otoški, in nimata sistema, kot ga imajo druge evropske države, ki so v bistvu na celini. One imajo drugo matematiko,” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija na vprašanje voditelja Luke Svetine, zakaj Slovenija ni sama oblikovala kapice na cene plina in elektrike, kot sta to storili Španija in Portugalska, odgovoril gospodarski minister Matjaž Han in postal nova spletna atrakcija družbenih omrežij.

Upajmo le, da mu take neumnosti, ni prišepnila zunanja ministrica iz iste stranke, Tanja Fajon.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rošenje
86%
3.6km/h
100%
3°C
3°
2°
2°
Wed
1°
Thu
2°
Fri
3°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA