Lokal gostilne skupina
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

Socialni demokrati so že večkrat dokazali, da eno govorijo, drugo pa potem počnejo v praksi. Še posebej, ko gre za protikoronske ukrepe, kako naj bi sami vseskozi spodbujali spoštovanje ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa in se jih tudi držali.

Matjaž Han kar po svoje, pri pravilih korona obnašanja

Na terasi lokala FLOSAR v Radečah, v regiji, kjer so lokali še lahko odprti so tudi pravila obnašanja. Na listu je namreč napis, da se lahko za mizo usedejo maksimalno štiri osebe. Očitno pa si nekateri domišljajo, da to zanje ne velja, namreč vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je meni nič tebi sedel za sosednjo mizo, kjer je bilo skupaj pet ljudi. Torej vsaj ena oseba preveč, piše Demokracija.

Glede na to, da smo v tretjem valu epidemije bi človek pričakoval, da se bodo ljudje držali ukrepov za zajezitev epidemije. Nihče si namreč verjetno ne želi, da bi epidemija po nepotrebnem trajala dlje, kot bi bilo to potrebno. Konec koncev posledice niso vidne le na področju zdravstva, ampak tudi v gospodarstvu. Vzorno obnašanje bi človek še posebej pričakoval od izvoljenega predstavnika ljudstva, ki bi moral državljankam in državljanom predstavljati vzor. Kako namreč pričakovati od državljanov vzorno obnašanje, če ga še sam ne zmoreš?

slika: Demokracija

Protikoronske ukrepe je pač treba spoštovati. Sicer pa vemo, da matematika zadnje čase levim dela preglavice, saj nikakor ne znajo šteti do 46. No očitno pa Han ne zna šteti niti do 5.

PM