Maturantska parada 2020 pod vprašajem?

Slika: urska.si

Mnogim maturantom se poraja vprašanje ali bo zaradi trenutnih razmer v petek, 22. 5. 2020 Maturantska parada 2020 speljana.

Za naš portal je Mateja Hočevar Prokofjev iz Plesne šole Urška odgovorila sledeče.

Prijave za Maturantsko parado 2020, kot vsako leto, sprejemamo že od konca januarja dalje. Kaj bodo prinesli ukrepi in odredbe ter kako bo potekala vsesplošna karantena v primeru covid-19, pa žal ne moremo predvideti.

Začetki Maturantske parade® segajo že v leto 2001, ta pa je do danes v sinhroni ples povezala že skoraj miljon maturantk in maturantov ter njihovih soplesalcev. Tradicionalni ples je kmalu postal mednaroden, saj se je razširil tudi v tujino. Lani so tako maturantje istočasno zaplesali v kar 75 mestih.

Letošnja jubilejna Maturantska parada (če bo izvedena) bo splektakularna, saj bo v njej sodelovalo kar 20 generacij maturantov.

Maturantska parada® se je v Guinessovo knjigo rekordov sicer zapisala že devetkrat. Maturantska parada® se je po 19. ponovitvah, kljub napovedi slabega vremena, tradicionalno odvila v Ljubljani in Mariboru ter po drugih mestih Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine, skupaj rekordno v kar 77 mestih.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
40%
27°C
28°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.