Med tem, ko vlada še spi, ljudje pomagajo! Tako lahko pomagate tudi vi! HVALA ZA POMOČ!

Mozirski gaj, slika facebook

Ob katastrofalnih poplavah, kot jih v Sloveniji ne pomnimo, so mnogi pripravljeni pomagati. Zbiranje pomoči že poteka. Pomoč že zbiraju pri Rečem križu in Karitasu.

Rdeči križ Slovenije je sporočil, da je s svojimi območnimi združenji, ki so marsikje po Sloveniji tudi močno prizadeta, polno aktiviran in se v koordinaciji z enotami Civilne zaščite, z razpoložljivimi kapacitetami članov in predanih prostovoljcev nemudoma odziva na pomoč.

V kolikor želite pomagati prizadetemu prebivalstvu pri sanaciji škode po neurjih in poplavah, to najhitreje storite z SMS-om s ključno besedo UJMA 5 oz. UJMA10 in ga pošljete na številko 1919 ter tako donirate 5 oz. 10 EUR, sredstva za pomoč pa lahko nakažete tudi na naš TRR račun: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.), sklic: 00 96875, Namen: Ujma 2023, BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR.

Slovenska karitas je na svoji spletni strani zapisala: “Povabljeni smo, da ponovno stopimo skupaj in pomagamo najbolj prizadetim. HVALA za vašo solidarnost, da olajšamo trpljenje številnim družinam. Zbrana sredstva z vaših darov bomo namenili za neposredno pomoč prizadetim gospodinjstvom, da bodo lažje popravila nastalo škodo in si uredila svoje domove. Vaša podpora v teh težkih časih je neprecenljiva.

Slovenska karitas Kristanova ulica 1,  1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: POMOČ NEURJE, Sklic: SI 00 624 Svoj prispevek pa lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih. Za dodatne informacije se lahko obrnete na [email protected], 031 228 726.


Pomoč so ponudili tudi kolegi iz Rdečega križa Hrvaške, ki so poslali pomoč v obliki tovornjaka z ustekleničeno pitno vodo, ki jo bodo v naslednjih dneh dostavili na področja, kjer je preskrba s pitno vodo motena oz. otežena. V pomoč pri oskrbi prebivalstva, ki je dobesedno odrezano od sveta na področju Koroške, Rdeči križ Avstrije na pomoč pošilja 6 ekip z reševalnimi vozili, v stanju polne pripravljenosti pa so tudi njihove lastne ekipe bolničarjev. Na Zvezi združenj Rdečega križa Slovenije so vzpostavili tudi koordinacijsko skupino, ki je na elektronski naslov dosegljiva 24 ur na dan.


V tem trenutku prizadetim ljudem pomagamo lahko le sami. Prošnjo po pomoči je izrazil tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Tako je zapisal: “Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okvru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme!”

“Bil sem v Zgornji Savinjski dolini ob poplavah novembra 1990. Bilo je hudo, zelo hudo. Toda tole, kar sem v Nazarjih, Ljubnem in Mozirju videl danes, je hujše. Naj bo noč povsod na ogroženih delih Slovenije bolj mirna kot zadnja. Čuvajmo življenja, za popravilo in nadomestilo škode pa čimprej stopimo skupaj in pomagajmo, kolikor se da,” Je zapisal Janša!

Na pomoč prizadetim pa odhajajo tudi primorski gasilci. Kajti Primorsko poplave niso tako hudo prizadele. Požrtvovalnim gasilcem hvala za pomoč!

Ob prošnji za pomoč vsem, ki so jih poplave najbolj prizadele, pa misel predsednika stranke SDS, ki ima še kako velik pomen: “Lahko zapišemo vodo v ustavo in se delamo, da smo gospodar vesolja. Vendar nas ta aroganca vedno drago stane, narava pa postavi na trda tla. Več ponižnosti in zdrave zdrave pameti nam ne bi škodilo. Občinam nujno podeliti vse potrebne pristojnosti in denar za urejanje vodotokov.”

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.