Med vozniki avtobusov in tovornjakov v enem tednu kar 740 kršitev

Slika: Policija

V enotedenski preventivni akciji, ki je potekala po vsej Sloveniji, smo policisti kontrolirali 161 voznikov avtobusov in 3.280 voznikov tovornih vozil. Pri tem smo ugotovili 13 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih avtobusov in 727 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih tovornih vozil.

Najpogostejše kršitve so bile povezane z neuporabo varnostnih pasov, prekoračitvijo hitrosti in preobremenjenostjo vozila.

Znova opozarjamo, da tovorni promet in avtobusi predstavljajo visok odstotek cestnega prometa, zaradi velikosti tovrstnih vozil, njihove teže in daljše zavorne poti pa v primeru kršitev tudi resno nevarnost za vse prometne udeležence. Zato vse voznike tovornih vozil in avtobusov pozivamo k doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov ter defenzivni vožnji, ki naj bo vselej prilagojena tudi razmeram na cesti in spočitosti voznika.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
0.5km/h
40%
28°C
30°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.