slika: generacija identitete

To je možno samo v Sloveniji. Maedtem, ko se v Sloveniji borimo s koronavirusom, nam na nacionalni televiziji predvajajo intervju z Janezuom Kociančičem, novinarka (če jih sploh lahko tako rečemo) Večera, pa je preko Twiterja žalila predsednika vlade.

Večerova novinarka žalila predsednika vlade?

Slovenija je v primežu koronavirausa. In vlada, ki je prisedla pred 10. dnevi, se je takoj morala soočiti z neverjetno situacijo. Skladišča civilne zaščite so  bila prazna, zaščitnih mask ni bilo skoraj nič, vlada Marjana Šarca pa se je na zadeve odzvala prepozno in nestrokovno. Raje se je ukvarjala z iskanjem službic za svoje ljudi in z nakazovanjem odpravnin.

No se pa najde tudi kakšen novinar, ki mu ni mar zdravje ljudi, ampak je tam le zato, da kritizira, ali še huje, žali predsednika vade. Ena takih je tudi Klara Širovnik, novinarka mariborskega časopisa Večer, ki je nonšalantno tvitnila: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje“. Tvit je sicer kmalu izbrisala, odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik pa ga je poskušal prikriti in opravičevati. Širovnikova pa, češ, šlo je samo za neprimerno šalo.

Se ja pa nad njeno objavo vsulo polno kritik. Se je pa Klara Širovnik odzvala preko Twiterja. Njen zapis objavljamo v celoti:

Kot bi rekli. Novinarki se je to vrnilo milo za drago. Ampak če že sprejmemo njeno opravičilo, pa je slaba novica ta, da novinarka ne bo nehala biti. Takih novinarjev, ki žalijo predsednika vlade na račun druge tragedije v sloveniji pač ne rabimo. Najbolj zanimivo pa je, da tako novinarko branjo tudi njeni sodelavci. Matija Stepišnik je zapisal: Kot sem ti rekel @klara_sirovnik, odličen človek, odlična novinarka. S tabo in za tabo. Forza

večer

Kot piše Požareport gre za tipičen odraz stanja duha med slovenskim žurnalizmom. V primeru Klare Žirovnik, novinarke mlajše generacije, celo nagrajene (na kartelnem Društvu novinarjev Slovenije kakopak), katere dosedanjo novinarsko kariero je Janša preživel v opoziciji, se lahko zgolj vprašamo, zakaj in od kod, za božjo voljo, takšna nenovinarsko patološka averzija do politika, ki je, kot rečeno, celotno novinarsko kariero Klare Širovnik ždel v opoziciji?!

MG