Medtem, ko v UKC ne zmorejo več, starši pišejo kazenske ovadbe učiteljem!

Res narobe svet. Danes imajo lahko otroka tudi straši, ki očitno nimajo povsem pospravljenega svojega “podstrešja”. S kazenskimi ovadbami namreč grozijo učiteljem.

Starši ovajajo učitelje, UKC pa nam poka po šivih

Medtem, ko v UKC-ju ne zmorejo več, nekateri neodgovorni starši negirajo ukrepe zdravstvene stroke za samotestiranje otrok in nošenje mask v šolah. Ravnatelji in učitelji poleg pohval o dobri organizaciji samotestiranja otrok prejemajo tudi kazenske ovadbe, ki pa po mnenju pravnika Blaža Kovačiča Mlinarja nimajo pravne podlage. “V tem primeru ne vidim znakov kaznivega dejanja, nasprotno pa je podaja kaznive ovadbe kaznivo dejanje,” je poudaril za Nova24TV Kovačič Mlinar. Slednji je tudi pozval vse učitelje, da se lahko obrnejo nanje in jim bodo zagotovili brezplačno pravno pomoč, če so prejeli kazensko ovadbo.


Med tem pa je Stanje v UKC je resno že nekaj časa. “!iz dneva v dan zagotavljamo potrebno število postelj. S premeščanjem kadra nam je uspelo zamašiti luknje na navadnih oddelkih, težave so na enotah intenzivne terapije. Če želimo širiti kapacitete, bomo potrebovali pomoč iz tujine. Naši zaposleni ne zmorejo več, ni več prostora za nadure, za dodatne vikende,” je poudarila predstojnica infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc. Ob tem je posvarila, da se bo ob nezadostni precepljenosti epidemija zamaknila vse tja do 1. maja prihodnje leto: “Že zdaj kaže, da se bo vrh epidemije raztegnil, in prepričana sem, da je to posledica slabe precepljenosti.” je dejala predstojnica za SIOL.

P.M.

 

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.