slika je simbolna

Prosilec za azil, migrant iz Maroka je na upravnem sodišču vložil tožbo zoper Ministrstvo za notranje zadeva Republike Slovenije, poroča televizija Slovenija.

Maročanu je Slovenija zavrnila prošnjo za azil

Maročenu, naj bi Slovenija zavrnila prošnjo za azil, a še preden mu je bila odločba vročena, naj bi ga slovenska policija deportirala na Hrvaško, od tam pa v Bosno. Tako vsaj pravijo v delovni skupini za azil, kjer so pomagali sestavljati tožbo zoper Slovenijo.

Levičarski aktivbist Miha Blažič trdi da so bile migrantu kršene pravice

Da so bile migrantu kršene pravice, trdi Miha Blažič, iz delovne skupine za azil. Levičarki aktivist, ki naj bi v Ljubljani študiral celo teologijo, a študija ni dokončal in se je raje posvetil glasbi. A tudi glasba očitno ni njegova teza, saj se sedaj očitno raje posveča migrantom. Blažič torej tožari državo, ki mu daje kruh, dom in zavetje. Pa razumi kdor more.

Kot trdi Blažič, migrant, kateri je očitno ilegalno prečkal ozemlje republike Slovenije ni dobil nobenega papirja, pravi, da ni imel nobenih pravic in da naj bi šlo do kršenja vseh mednarodnih konvencij. V skupini želijo, da se migrant vrne nazaj v Slovenijo in da se postopek za pridobitev azila ponovno obravnava.

Ko bi bila ta delovna skupina za azil tako aktivna, ko se gre tudi za naše ljudi, bi bilo v Sloveniji zagotovo bistveno boljše.

vir: TV Slovenija, wikipedija

MG