Domov Aktualno Migranti pritiskajo! V 24 urah so jih ujeli 74!

Migranti pritiskajo! V 24 urah so jih ujeli 74!

Objavil: e-maribor
migranti-

Rezultat poostrenega nadzora meje je prijetje 74-ih migrantov. Verjetno se jih je še nekaj 100 izmuznilo, sicer pa so se nekateri ob poostreni kontroli premislili. Ugodni vremenski pogoji pa migrante še naprej privabljajo v Slovenijo.

Vse več ilegalnih migrantov na mejo s Slovenijo

Med poostrenim nadzorom nezakonitih prehodov državne meje so policisti v torek in ponoči na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Maribor in Koper prijeli skupno 74 migrantov, ki so želeli nezakonito vstopiti v Slovenijo. Večina je bila, zanimivo skrita v podvozju vlaka ali v priklopnih tovornih vozilih.

Ilegalni migranti vse več tudi na področju PU Maribor

Policisti so v torek na območju Ptuja prijeli devet tujcev, ki so se skriti v priklopnih tovornih vozilih iz BiH in Severne Makedonije izmaknili mejni kontroli na Gruškovju. Med njimi so bili štirje Afganistanci, trije Maročani, Alžirec in Libijec. Vse so oz. bodo po končanem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Do takrat so nekatere nastanili v centru za tujce, so sporočili s PU Maribor.

V torek pa so na Gruškovju na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili štiri Afganistance, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vrnili so jih Hrvatom. V Plaču pa so prijeli dva Sirca in dva Palestinca, ki so pri bivšem mejnem prehodu želeli nedovoljeno prestopiti državno mejo med Slovenijo in Avstrijo. Vsi so imeli mednarodno zaščito v Sloveniji, kar jim omogoča prosto gibanje po ozemlju celotne države. Po postopku so se sami vrnili v azilna domova v Ljubljani oz. Logatcu.

Poostren nadzor, ki ga je odredil v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner, poteka na območjih policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper vse do petka. In ravno tak nadzor je prava pot, da se zaščitijo prebivalci Slovenije in da ilegalni migranti ozemlja Slovenije ne prečkajo!

MG


To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.