Migrantov vse več, predsednica države, pa bi odpravila nadzor na meji?

Predsednica države Nataša Pirc Musar, ki naj bi bila predsednica vseh, danes na Brdu gosti predsednike sosednjih držav. Predsednike bo skušala prepričati, da se v celoti odprejo meje ed državami in to kljub dejstvu, da se število migrantov povečuje.


Na Brdu pri Kranju se bodo danes na povabilo predsednice republike Nataše Pirc Musar sestali predsedniki vseh okoliških držav – poleg slovenske še hrvaški predsednik Zoran Milanović, italijanski Sergio Mattarella, avstrijski Alexander van der Bellen in madžarski predsednik Tamas Sulyok. Piše portal N1.

Eno glavnih sporočil tokratnega srečanja, ki bi ga Pirc Musar želela prenesti, naj bi bil poziv voditeljem k odpravi nadzora na notranjih mejah schengena. Ureditev se je v preteklih letih znašla na veliki preizkušnji, a prav odprte meje so eden od simbolov EU, ki ga je treba braniti, pravijo v predsedničinem uradu. A če so že odprte meje simbol EU, pa zagotovo to niso migranti, ki množično in nezakonito vstopajo v našo državo.

Prav zaradi tega so Avstrija, Italija in Madžarska uvedle nadzor na svojih mejah. Po eni strani je Slovenija podrla ograje na meji in migrantom sporočila dobrodošlico, po drugi strani, pa sedaj hoče popolnoma odpreti meje s sosednjimi državami. Tu zares ni nekaj v redu, gospa predsednica?

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
84%
2.2km/h
83%
13°C
14°
12°
12°
Sat
13°
Sun
13°
Mon
13°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.