Mikrobiolog: “Če misli Golob voditi vlado na potrčevski način, gremo v katastrofo!”

slika twitter

Tako v Sloveniji, kot tudi Evropi še vedno odmeva najbolj butasta izjava o zdravljenju kronavirusa, kjer je predsednik vlade Robert Golob dejal da so vitamin D, sonce in slana voda zdravili proti Covidu 19. Epidemiologi so ogorčeni.

Vitamin D, slana voda in smo zdravi?

“Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Ne šalim se, to je čista resnica,” je prejšnji teden v oddaji 24 ur Zvečer stanje glede novega vala epidemije v Sloveniji komentiral slovenski premier Robert Golob. 

“Naj počne, kar ve in zna, ampak v tako razgretem času pandemije novih variant ponuditi sonce, morje in slano vodo kot zdravilo? Na dušo je popihal tistim 60, 70 tisočim, ki so stavkali, kolesarili in govorili raznorazne neumnosti. Tudi on tako misli, in to se čuti v medijih, čeprav so stvari bistveno bolj zapletene,” je dejal priznani mikrobiolog in dodal:

“To je katastrofa. Mi v prvi vrsti govorimo o doktorju znanosti. To niti ni bil zdrs. Na takšen način vstopa v neko drugo znanstveno vejo, z vsemi znaki psevdoznanosti. To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil. Če misli tako voditi državo naprej, na tak Potrčevski način, potem gremo v katastrofo velikih razsežnosti. To ni več moj predsednik. On je zame izgubil vso kredibilnost.”

“Namesto da bi imeli ekipo strokovnjakov, ki bi ljudem vlivala pogum in optimizem ter hkrati povedala tiste realne stvari, ki nas bodo čakale, pride ven s tako izjavo. Ostal sem brez besed. Še vedno sem šokiran,” je Golobovo neumnost komentiral doktor mikrobiologije Gorazd Pretnar. 

https://twitter.com/DesignBajt/status/1549279572897710083

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
39%
2.1km/h
0%
32°C
33°
31°
32°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA