Mikrobiolog Pretnar meni, da mora Marko Potrč pred sodišče!

potrču
zajem zaslona

Kot kaže je covid zarotnik Marko Potrč z zadnjim videom dodobra razjezil stroko, saj so se sprva odzvali Mladi zdravniki, ki so njegove teorije primerjali z neumnostjo širše razsežnosti, kot jo je pojmoval slavni fizik Albert Einstein. Kritičen zapis pa mu je namenil tudi njegov redni “sparing partner”, mikrobiolog Gorazd Pretnar.

MARKO POTRČ, BI MORAL PRED SODIŠČE

Pretnar je že kot ničkolikokrat do sedaj zapisal, da se Potrč ponovno le sprašuje, s čemer v družbo vsaja nemir in dvome v ukrepe, ki jih v Sloveniji sprejema stroka. Tokrat pa se je iz strahopetca, ki si nikoli ni upal javno soočiti s strokovnjaki in jokice, ki se mora vselej zagovarjati, da je žrtev napadalnih strokovnjakov, po mnenju Pretnarja prelevil v “Kalimera”. “Če kdo ne more komu pogledat v oči si to ti Marko Potrč. Niti posredno preko kamere, raje pošlješ posnetek in ostajaš v varnem zavetju svoje kalote. Nimaš tistega kar ima večina Moških,” mu je zapisal.
Iz zadnjega videoposnetka je razvidno, da se Potrč sedaj skuša preleviti v žrtev. “Sprašuješ se, kaj je spornega v tvojem početju, vse je sporno, netočno zavajajoče in pri tem se sklicuješ na neimenovano stroko,” mu odgovarja Pretnar in dodaja, da gresta lahko skupaj od stavka do stavka vseh posnetkov, v katerih svoje sledilce nagovarja, posredno preko samospraševanja, k nespoštovanju ukrepov za preprečevanje širjena virusov. Hkrati dodaja, da pritiska na tipko starševskih čustev, in se sprašuje, kaj bo z njihovimi otroci. “Res si maksimalno podlo bitje“.

Mikrobiolog je hkrati naznanil, da njegovi kolegi odvetniki že ugotavljajo, ali je Potrčevo početje zgolj prekršek, ki ga obravnava zdravstvena inšpekcija ali gre že za kaznivo dejanje – prenašanje nalezljivih bolezni. Hkrati je poudaril, da mu bo dana možnost samospraševanja v okviru svobode govora na enem izmed sodišč.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA