slika: Nova24TV

V našem portalu smo se dokopali do zapisov iz leta 2008, ko naj bi Cvikla lastna hči očeta tožila za preživnino in sicer na vrnitev neporavnanih preživninskih obveznosti na podlagi dogovora o preživljanju.

Maltretiranje lastne hčere in sina?

Portal Med over.net je leta 2008 zapisal pogovor z Hčerko Milana M. Cvikla  “Avgusta 2008 sem se odselila od doma v podnajemniško sobo za Bežigradom. Oče mi kljub dogovoru preživnine ni želel plačevati, češ, izselitev ni bila v dogovoru z njim. Preživnino je pogojeval, me izsiljeval z neplačevanjem in jo v končni fazi plačeval le delno, ponavadi 100 evrov na mesec. Ker sem imela dovolj njegovega psihičnega nasilja, ne samo glede preživnine, sem se odločila za tožbo, saj menim, da je v najinem primeru to še edini možen način za ureditev situacije,” je dejala leta 2008 hči Milana M. Cvikla. Takrat je bil on še generalni sekretar vlade Boruta Pahorja.

“Rada bi še poudarila, da sem se iz Čebelarske odselila še preden se je v hišo vselila očetova nova partnerka (magistra antropologije Jerca Legan; op.p.). Moj odhod in slab odnos z očetom absolutno nima nobene veze z njo, bolje rečeno, še zdaleč ni pogojen z njuno zvezo. Kaj šele, da bi njuni zvezi kakorkoli nasprotovala. Prva stvar, ki sem jo očetu dejala, ko mi je povedal, da se želi ločiti, je bila, da se mi zdi dobro, da si bo končno uredil življenje in ne bo več živel na dveh stolih. Glede njune zveze mislim, da oče ve, da je imel in še ima vso mojo podporo. Čisto druga zgodba je pa njegov odnos do Tilna in mene, ki ga niti ne razumem več.”

Milan M. Cvikl naj bi lastnega sina postavil pred vrata?

Lana Cvikl je pojasnila tudi vlom v hišo Milana M. Cvikla leta 2008. “V očetovo hišo je moj brat Tilen vlomil iz naslova samopomoči, saj je oče zamenjal ključavnico, medtem ko je bil Tilen na morju. S tem mu je preprečil vstop v njegov dom, njegovo sobo in dostop do njegovih stvari, tudi dokumentov, ki jih potrebuje za vpis na fakulteto čez nekaj dni. Tilen je na Čebelarski stalno prijavljen in oče se je – v izvršljivem notarskem sporazumu o razdelitvi premoženja z mamo (nekdanjo ženo Manico Cvikl; op.p.) – še posebej zavezal, da imava oba s Tilnom stalno prebivališče in vso oskrbo pri njemu na Čebelarski ulici. Jaz sem se temu odpovedala pred dobrim letom dni in zaživela na svojem, ker nisem zdržala očetovega odnosa do mene, medtem ko se je Tilen zelo trudil zaživeti z očetom in njegovo partnerko.” je takrat za portal Med over.net pojasnila njegova hči.

Kot je takrat dejala njegova hči je sprva je kazalo, da se zelo lepo razumejo, nedavno pa je oče sinu začel groziti, da se mora izseliti. Ker se sin Tilen ni želel izseliti pod taktirko očetovih groženj, se je oče tega očitno lotil samovoljno in na silo. “Po mojem mnenju skuša oče s tem Tilna prestrašiti, da se bo čim prej izselil. Ko se je Tilen prejšnjo nedeljo vrnil z morja in našel zamenjano ključavnico, je poklical policijo. Na policiji so mu povedali, da je to civilna zadeva, za katero niso pristojni, se pa lahko posluži samopomoči in s pomočjo gasilcev vdre v hišo. Tilen ni hotel vlomiti, saj je želel v hišo vstopiti s čim manj storjene škode, zato je na pomoč poklical gasilce in ključavničarja. Ti pa so mu dejali, da je samo vlom edini možen vstop v hišo,” naj bi takrat za portal med over.net povedla Cviklova hči.

Takrat se je Cvikl sicer odzval na zapis portala med over.net da gre za popolno natolcevanje in neresnice in da naj bi preživnine plačeval redno. Takratni predsednik vlade Pahor, pa na te zapise ni reagiral, saj se ne ni hotel vmešavati v zasebno življenje takratnega generalnega sekretarja.

To je le del zapisa, ki ga je leta 2008 objavil portal med over.net. In ravno tega Cvikla, naj bi Socialni demokrati, sedaj iz naftalina potegnili za novega, že tretjega vladarja KUL?

Se nadaljuje…

PM