Minister Tonin sprejel veleposlanico Francoske republike Florence Ferrari

Minister Tonin in veleposlanica Francoske republike Florence Ferrari med pogovori | Avtor Vekoslav Rajh, MORS

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes, v četrtek, 28. maja, na vljudnostnem srečanju sprejel veleposlanico Francoske republike v Republiki Sloveniji Florence Ferrari.

Minister mag. Matej Tonin in francoska veleposlanica Florence Ferrari sta se pogovarjala o odličnem dvostranskem sodelovanju med državama na obrambnem področju ter se strinjala v želji, da se nadaljuje izvajanje aktivnosti, ki so bile prekinjene zaradi pandemije COVID-19.

Minister in veleposlanica sta spregovorila tudi o prioritetah na obrambnem področju, o pandemiji COVID-19 in njenih posledicah za obrambno–vojaško področje ter o aktualnih zadevah v zvezi z mednarodnimi operacijami in misijami, v katerih sodelujeta obe državi s pripadniki svojih vojska. Pozornost sta namenila tudi predsedovanju Svetu Evropske unije, saj francosko predsedovanje sledi slovenskemu. Ocenila sta, da lahko poskrbimo za kontinuiteto med našimi predsedovanji, čeprav državi nista del istega tria.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
0.5km/h
75%
20°C
22°
20°
20°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.