V občini Starše potekajo nadomestne županske volitve, po smrti župana Bojana Kirbiša. Danes je kandidatu stranke SDS Miranu Čušu izrekel podporo tudi minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač.

Minister Zvone Černač izrazil podporo kandidatu za župana Starš, Miranu Čušu!

Minister Zvone Černač je v Staršah osebno podprl kandidata za župana iz stranke SDS Mirana Čuša. Za portal e-Maribor je povedal:

Občina v prihodnje potrebuje najboljšega župana in najboljši kandidat je Miran Čuš, prihaja iz gospodarstva, ve kako je potrebno gospodarno ravnati z denarjem, ima dolgoletne izkušnje na lokalnem področju in verjamem da bo znal povezati področje gospodarnega upravljanja, dobrega načrtovanja, s posluhom za ljudi. Nenazadnje pa se mi zdi zelo pomembno, da se kandidat ukvarja tudi z glasbo, saj imajo ljudje, ki se ukvarjajo s slovensko glasbo, tudi posluh za ljudi,” je dejal minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač.
Zvonka Černača smo tudi povprašali, kakšno je sodelovanje med občino Starše in državo? Tako nam je odgovoril: “Za naslednje obdobje, bo moralo sodelovanje biti zelo tesno in zelo široko na vseh področjih, ker je bil julija določen naslednji sedemletni finančni okvir evropske kohezijske politike, tu je seveda predvidenih, kar nekaj sredstev za investicije v posameznih občinah. Znano je, da so vse “Janševe” vlade do sedaj vedno jemale občine, kot partnerje, zavedamo se da v občinah nastaja razvoj, da so tam potrebe, ki jih je treba izpolnjevati, da so investicije, ki je treba podpirati in tako bo tudi v bodoče. Tako da lahko zagotovim, da bo vez med državo in občino Starše zelo močna,” je dejal minister Černač.

Zvone Černač je posebej poudaril, da občina potrebuje takega župana, ker razume, da denar, ki ga je potrebno ustvarit ne raste kar  na proračunski postavki, zato minister verjame, da bo Miran Čuš lahko z denarjem zelo gospodarno ravnal.

Kandidatov za župana kar sedem

Sicer pa se na nadomestnih lokalnih volitvah v Staršah za župana poteguje kar 6 kandidatov in ena kandidatka. Domen Majcen, Stanko Greifoner, Aleš Bandur, Aleksander Furek, Jožef Gojčič, Miran Čuš in Nataša Petek. Kot piše Večer, pa naj bi bil eden od kandidatov, ki se na nadomestnih volitvah v občini Starše poteguje za županski položaj, v preteklosti celo obsojen zaradi spolnega nadlegovanja.

z ministrom Černačem se je pogovarjal Mitja Grmovšek, slike: arhiv e-Maribor