Ministrica Stojmenova Duh nabavila 13.000 računalnikov in ne ve komu so namenjeni?

Stojmenova duh

Zapravljanje davkoplačevalskega denarja. to je vse kar ta vlada in ti ministri obvladajo. No poleg tega Ministrica Stojmenova Duh poleg svojega materinega jezika makedonščine, obvlada tudi izobešanje mavrične zastave. verjetno pa je to tudi vse!

Še ena afera te vlade, tokrat prihaja iz ministrstva za za digitalno preobrazbo, ki ga vodi Mariborčanka Emilija Stojmenova Duh, ki v bistvu nikoli nebi bila ministrica, če nebi odšla iz Socialnih demokratov (kjer je niso preveč upoštevali), h Gibanju Svoboda. Ministrica ima očitno rada davkoplačevalski denar, še raje pa ga zapravlja. Tako je kaj šest milijonski posel namenila za nakup računalnikov. 

Kot piše portal Preiskovalno.net so si šestmiljonski posel razdelila štiri podjetja. Gre za podjetja Lamcom, Unistar, Gambit Trade in Acord-92. Ministrstvo za digitalno preobrazbo je posel enakovredno porazdelilo med  štiri ponudnike, da nihče ne bi podvomil v favoriziranje enega. Vsakemu je namenilo 1,6 miljona evrov za 3250 prenosnikov. Skupaj torej 13.000 računalnikov.

A vprašanje je komu so pravzaprav namenjeni računalniki?  Direktor Zavoda za šolstvo dr. Vinka Logaja,  je za portal preiskovalno.si povedal, da o novih računalnikih za šole in vrtce z ministrico nikoli niso govorili. “Jaz sem danes prvič slišal za to nabavo opreme,« je bil jasen in svojo trditev še podkrepil: »Z ministrico Emilijo Stojmenovo Duh se o tem sploh nikoli nismo pogovarjali!”

Gre torej pri nakupu 13.000 prenosnikov za potrebe šol in vrtcev ali bodo prenosniki namenjeni za domačo uporabo otrok s socialnega roba? No na ministrstvu očitno  ne vedo zakaj toliko računalnikov in komu bodo namenjeni?  Ali bo to namenjeno šolam in vrtcem, kot trdijo na ministrstvu, ali otrokom s slabšega socialno-ekonomskega okolja, kot trdi ministrica?

Ali pa je to namenjeno le omenjenim podjetjem, da bodo malo zaslužili za razne uslugice. Računalnike pa… bodo že nekomu dali?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.1km/h
75%
10°C
12°
9°
10°
Sat
7°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.