Ministrica Stojmenova Duh, nad podjetjem Smart Naris izvaja pritiske?

Emilija Stojmenova Duh, zajem slike

Predstavniki podjetja Smart Naris so se odzvali na začasno ustavitev aktivnosti, povezanih z izvedbo izobraževanj za starejše na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za unovčitev digitalnega bona.

Kdo je torej zamočil pri projektu izobraževanja za starejše? V podjetju Smart Naris, ki je bilo eden izmed izbranih izvajalcev izobraževanj za starejše na področju digitalnih kompetenc, menijo, da ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh odgovornost za neuspelost državnega projekta neupravičeno prelaga na izvajalce. “Kljub več pozivom, katere pogodbene oziroma razpisne določbe naj bi kršili, nismo prejeli nobenih pojasnil. Pogodbene obveznosti namreč izpolnjujemo skrbno in odgovorno,” so sporočili in opisali, da so bili v času izvajanja svojih pogodbenih aktivnosti s strani ministrice deležni vrste pritiskov.

V podjetju pravijo, da so s strani ministrice doživljali vrsto pritiskov. Menijo, da odločitev razvojnega sklada povzroča zmedo med upravičenci in ponudniki. Starejši občani, ki so že prijavljeni, na izobraževanja težko čakajo in jim ministrica s tako potezo otežuje dvig digitalne pismenosti. Na strani izvajalcev pa poleg zmede nastaja tudi gospodarska škoda. V podjetju Smart Naris menijo, da se v javnosti vzbuja napačen vtis, da je prav njihovo podjetje odgovorno za zaustavitev aktivnosti iz razpisa, zato sporočajo, da je bila vladna služba za digitalno preobrazbo tista, ki je sestavila koncept razpis in pripravila razpisne pogoje, ki so določili vsebinske, terminske in finančne okvire razpisa, sklad za regionalni razvoj pa je razpis izpeljal. piše portal N1

“Na ta razpis smo se prijavili, saj smo ob pregledu razpisnih pogojev ocenili, da s svojo trinajstletno zgodovino in številnimi referencami s področja izobraževanj več kot zadostujemo kriterijem,” so zapisali v podjetju Smart Naris.

Se bo izkazalo, da je ministrica, Stojmenova Duh, ki se še sedaj ni naučila popolnoma slovenskega jezika, totalno nesposobna?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
80%
3.1km/h
75%
18°C
21°
15°
18°
Sat
12°
Sun
12°
Mon
12°
Tue
9°
Wed

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA