Mirni pohod za življenje hoteli utišati nasprotniki! Video utrinki!

Danes v Ljubljani poteka Pohod za življenje. Koordinacija Pohod za življenje 2021 sporoča, da poteka v skladu z vladnimi predpisi za čas epidemije ter priporočili in navodili Inštituta za javno zdravje.

Mirni shod hoteli utišati nasprotniki

Levica je včeraj aktiviste in zagovornike splava povabila na protiprotest. Lani je bilo zaradi nasprotovanja levičarjev na Pohodu za življenje zelo napeto, ideološko progresivno usmerjeni posamezniki so skušali na silo preprečiti pohod. Tudi tokrat ni nič drugače. A policisti so bili v pripravljenosti.

Tako so izzivali sredi Ljubljane:

Urednik Demokracije Jože Biščak je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Draga Policija, tole spodaj si oglejte. Kolikor jaz vem, takrat poteka od Levstikovega trga do Prešernovega trga Pohod za življenje. Ta pohod je prijavljen v skladu z zakonom. Ker UO LJ ne more dati dovoljenja za dva shoda ob isti uri na istem kraju,  to pomeni, da en shod ni prijavljen. Upam, da  boste postopali v skladu z zakonom in organizatorju Pohoda za življenje omogočili, da v miru spelje prijavljen in odobren pohod. Lahko se pa obrnete na Levico, ki “protishod” propagira.”

Našli smo tudi nekaj znanih nasprotnikov shoda:

Nekaj napisov s transparentov:

– Kjer je srce, je tudi življenje.

– Ženske potrebujejo ljubezen in ne splava.

– Vsako življenje šteje.

– Hočem živeti!

– Hvala, mama, za življenje.

– Smo generacija za življenje.

– Za enakopravnost vseh otrok, rojenih in nerojenih

– Rojstvo vsakega otroka spremeni svet.

Vinko Cankar, nekdanji član Čukov, je zapel pesem o mamici, ki je zapustila svojega nenačrtovanega otroka. Napisal jo je pred 18 leti, ko je naletel na to zgodbo. Otročička so posvojili. Urška Soares Cankar pa pravi, da sta rejništvo in posvojitev plemeniti rešitvi!

Pohodnike za življenje je nagovoril tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore: “Z vami bi rad podelil vabilo k neki drugačni drži, ki jo lahko ponesemo v našo družbo. Pavček je to izrazil v pesmi: Kadarkoli srečam nosečo mamico, pozdravim malega junaka v njej in mu izrečem, dobrodošel v ta svet. Mi zmoremo, da ne gremo mimo nobenega otroškega vozička, noseče mamice brez prošnje za blagoslov.

video posnetki: Dejan Škvarč, vir: Nova24TV, družbena omrežja, Demokracija

G.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.