Vir: www.dnevnik.si

V teh dneh policisti veliko poročajo o kršitvah javnega reda in miru ter opozarjajo, naj bodo ljudje v teh časih uvidevni drug do drugega. Policisti PU Koper so imeli konec tedna ogromno dela. Že v petek dopoldne sta se v vrsti pred trgovino v Sežani sprla občana, enemu pa so izdali plačilni nalog. V Plavjah je zvečer domačin poslušal glasno glasbo in si tudi prislužil plačilni nalog. V soboto zvečer so glasno glasbo poslušali mladostniki v Hrvatinih in zraven kričali.

Tudi v lovski koči Divača naj bi imeli piknik, vendar so se zbrani pred prihodom policije na kraj dogodka razbežali. Zvečer so praznovali v hiši v Škocjanu, tudi tam so jih možje v modrem opozorili.

Kri je zavrela v Vanganelu, kjer je sosed grozil mladoletniku z ugasnjeno motorno žago. Ker je bil podan predlog za pregon, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje. Tudi v soboto zvečer naj bi v Sežani na terminalu popivali in poslušali glasbo vozniki tovornih vozil, s tem pa so motili druge. Policisti so jih opozorili zaradi prepovedi zbiranja. Zvečer so imeli zabavo v Ilirski Bistrici, ki so jo prekinili in 36-letniku izdali plačilni nalog. V nedeljo je med sosedskim sporom v Koštaboni ženska proti moškemu vrgla kamen ter si prislužila plačilni nalog.

Tudi za domačimi stenami ni bilo nič bolje, imeli so osem primerov kršitev. V petek sta se v Luciji popoldne v hiši sprla moška in prvi je drugemu zagrozil z nožem, vendar ga je drugi podrl na tla in mu ga vzel. Ob prihodu policistov sta se umirila, a sta prejela plačilni nalog. Med drugim je moški v Kopru napadel mamo, izrekli so mu prepoved približevanja.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});