Množični odzivi na grožnje s smrtjo družini predsednika vlade!

Predsednik vlade Janez Janša ter podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin sta v petek na domača naslova prejela kuverti, v katerih sta bili grožnja s smrtjo in naboj večjega kalibra.

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo je bil pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da “ekipe čakajo na komando”. Je prvi novico sporočil SIOL.NET.

Očitno moteni protestnik in sovražnik aktualne vlade je po komunističnem načinu “politkolesarjev” očitno dobil nalogo, da ustrahuje družini predsednika in podpredsednika vlade. Odzivi na družbenih omrežjih so temu primerni.

Notranji minister Aleš Hojs je zapisal: Grožnje predsedniku vlade, Janezu Janši in obrambnemu ministru Mateju Toninu so nesprejemljive in zavržne. Še bolj zavržno je dejstvo, da groženj še niso obsodile vse politične stranke. Policija mora storiti vse, da bodo storilci odkriti. Bi pa take reči lahko že omejilo tožilstvo

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je zapisala: “Ko so prestopljene vse meje. Ko ne gre več za primitivizem, ampak za resne grožnje družinam in določeni politični opciji. Vse to spodbuja KUL in tolerirajo pristojni organi. Naša država je že doživljala, da je družine jemala noč. Dovolj je, SLO zaustavi to!”

luka Simonič

Luka Simonič, SDM Maribor

Predsednik mariborskega SDM Luka Simonič je za naš portal v zvezi z grožnjami predsedniku vlade podal naslednjo izjavo: Policija se more odločno odzvat na to brutalno pismo, ki spodkopava načela demokracija. Moremo se zavedati, da je vrag vzel šalo in storilce je treba odkriti in jih primerno kaznovati. Takšna brutalna pisma so grožnje vsem nam, ki svojo politično voljo izražamo javno.”

Predsednik Gorenjske regijske koordinacije SDM, Tim Rauter je zapisal: “V demokraciji so taka dejanja nedopustna. Ne glede na to, kdo je napaden, bi morala vsaka politična opcija taka zavržna dejanja nemudoma obsoditi.”

Vedno zaskrbljena Tanja Fajon iz socialnih demokratov na twiterju glede groženj še ni podala svojega mnenja?

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.