Möderndorfer, Zorčič, Tomičeva… za nič dela vsak mesec preko 3000€

cepil moderendorfer
Jani Moderendorfer, zajem slike,

Včeraj so poslanci dobili plače. Nekateri več, nekateri manj zaslužene. Se pa nekateri bivši poslanci nekdanje opozicije še vedno pretegujejo za naš denar. Posebej tisti, katerih so bila polna usta pravičnosti.

 Največ denarja je za svoje ne preveč primerne poteze, kar pritičejo predsednici parlamenta, dobila Urška Klakočar Zupančič (GS) in sicer kar 6.019 evrov bruto. Najnižje poslanske plače za december pa sta dobila Sara Žibrat (Svoboda) 3.348 in Janez Magyar (SDS) 3.430 evrov. Magyar poslanske plače ne bo več dobival, izvoljen je bil za župana občine Lendava, namesto njega pa je mandat poslanca SDS medtem že prevzel Andrej Kosi iz Ormoža.

Andrej Kosi

Andrej Kosi

Med tem, ko se običajni ljudje vse bolj spopadajo z draginjo, pa se taki, katerih so bila polna usta poštenosti v parlamentu , še vedno pretegujejo za naš denar. Zagotovo so trije taki, za katere si nebi nikoli mislili, da službe ne morejo najti.

Eden takih Jani Möderndorfer, nekdanji član propadle stranke LMŠ, ki je v življenju zamenjal že ogromno strank in čisto vse so propadle.  Bil je v LDS, LZJ, PS, SAB, SMC in LMŠ. Očitno Jani še ni našel službe. Pri 57-ih letih pa je premlad za upokojitev. Se pa očitno rad svaljka za naš denar. Ta mesec je dobil kar 3.387,93 € nadomestila.

Drugi tak nekdanji poslanec je neuspeli županski kandidat Brežic in človek, ki je razburkal vlado Janeza Janše, a dobil odgovor volivcev, da ne sodi več v parlament, Igor Zorčič. Nekdanji predsednik parlamenta. Tudi on očitno še ne najde službe. Dobil pa je kar 4578.686 evrov nadomestila.

Še ena, ki ne najde službe, čeprav je že imela svoj s.p. je Violeta Tomič, ki v bistvu nima v politiki nikogar več, ki bi jo sploh maral. Pa tudi službe očitno ne dobi. Niti v gledališču ne. Je pa zagotovo boljše čepeti doma, skrbeti za psa, malce moledovati in na na mesec dobiti za nič dela 3939.59 evra na svoj račun?

Danes je očitno lepo biti poslanec, še posebej bivši poslanec.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
62%
2.2km/h
0%
-0°C
3°
-2°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA