Moškega, ki je v Mariboru ugrabil žensko poslali v pripor! Znane nekatere podrobnosti!

Slika je simbolna

Preiskovalna sodnica je zaslišala moškega, ki je v okolici Maribora ugrabil mlajšo žensko, jo prisilil, da ga je s svojim avtomobilom odpeljala na drugo lokacijo, kjer ji je odvzel nekaj osebnih predmetov, nato pa jo izpustil.

Varnost Mariborčanov ni ogrožena

Policisti so med intenzivno kriminalistično preiskavo prijeli osumljenca kaznivega dejanja ugrabitve po 134. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in ropa po 206. členu KZ-1. Policisti ga sumijo storitve še nekaterih drugih kaznivih dejanj, zaradi česar z intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljujejo.

Čeprav gre za sum nekaj hudih, med seboj povezanih kaznivih dejanj, je policija z odločnim ukrepanjem in hitro preiskavo osumljenca prijela kmalu po dejanju,” je v sporočilu za javnost še zapisal predstavnik za odnose z javnostmi PU Maribor Miran Šadl. Ker so bila kazniva dejanja storjena na relativno majhnem območju, policisti mirijo prebivalce in jim sporočajo, da njihova varnost ni ogrožena.

Podrobnosti ugrabitve

v noči na četrtek, 3. oktobra, obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja ugrabitve. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je neznani storilec v okolici Maribora ugrabil mlajšo žensko, ki jo je z uporabo sile in grožnje prisilil, da ga je s svojim osebnim avtomobilom odpeljala na drugo lokacijo. “Tam ji je protipravno odvzel nekaj njenih predmetov, nato pa jo je on z njenim vozilom odpeljal nazaj na kraj ugrabitve,” Na tem mestu jo je izpustil iz vozila, a se sam odpeljal z njim.

Ugrabitev 22-letnice, ki se je zgodila v noči na četrtek v okolici Maribora, je po poročanju Siola zagrešil 26-letni hrvaški državljan z bivališčem v Mariboru, ki ga mariborska policija povezuje z drugimi kaznivimi dejanji. Osumljenec je v priporu, policija pa poziva, da se jim javijo morebitne žrtve, ki si do zdaj zaradi storilčevih groženj tega niso upale storiti.

Več podrobnosti bomo zapisali v torek po tiskovni konferenci.

vir: 24ur

MG