Možganovim vrnili še bolj umazane krave, kot so bile ob odhodu!

Vrnjene krave, slika RTV SLO/omrežje X

Na kmetijo Možgan pri Krškem so pripeljali prve novembra odvzete krave. Lastnik Timotej Možgan pravi, da so na prvi pogled krave v slabšem stanju kot ob odvzemu, predvsem pa so še bolj blatne.

“Okoli 10. ure so s tovornjakom pripeljali prvih osem krav, zdaj čakamo še drugi tovornjak, ki naj bi jih iz Mokronoga pripeljal pet,” je za MMC pojasnil Timotej Možgan s kmetije Možgan. “Preostalo naj bi nam vrnili jutri,” je dodal.

Kot je dejal, so po njihovi osebni oceni krave v slabšem stanju kot novembra, ko so jih s kmetije na podlagi odloka inšpektorice odpeljali. Natančno oceno bo po njegovih besedah podal veterinar, a sam opaža, da so “krave ravno toliko umazane, če ne še bolj”, kot so bile pri odvzemu. “Najbolj skrb vzbujajoče pa je, da ima ena na trebuhu izboklino. Bo veterinar povedal, od česa je to nastalo. Odrgnine imajo. Ne vem, ali so nastale pri nalaganju in transportu, bomo počakali na veterinarsko poročilo,” je dodal.

Pojasnil je še, da je bil v sredo na kmetiji inšpektor, ki si je na podlagi prvega odloka ogledal stanje in izdal novo odločbo. “Šlo je bolj za papirologijo. Videl je, da je vse, kar je ona (inšpektorica Danuša Štiglic, op. a.) navedla, da je narobe, že odpravljeno, zato se je živina danes že vrnila,” je dejal Možgan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.1km/h
75%
10°C
12°
9°
10°
Sat
7°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.