Musarjeva z Rusko dačo, od države prejela kar 270 tisoč evrov?

Nataša Pirc Musar, slika tweeter

Poslovanje zakoncev Musar se vse bolj zapleta. Po razkritju prave hobotnice denarnih tokov in odtekanja denarja v davčne oaze je tu še znamenita “Ruska dača”, Projekt za zanimive denarne tokove.

Denar od države. To je najlepše, kar se mora zgoditi gospodarstveniku v Sloveniji. In ravno Musarjeva Ruska dača je ena takih zadev, kjer se stekajo in prepletajo denarni tokovi, razkriva svet24. Ministrstvo je namreč za »razvoj inovativnega turističnega produkta Ruska dača – doživetje kulture, kulinarike in zgodovine« odobrilo 195.510 evrov subvencije. Za primerjavo: to je skoraj enkrat več od kupnine za takrat še propadajočo Rusko dačo z zemljiščem, ki sta jo zakonca Musar plačala ob nakupu iz stečajne mase. Subvencijo je podjetje Ruska dača, ki ima sedež v poslovni stavbi na zemljišču v Mostah, prejelo konec junija 2018. A to ni bil edini državni denar, ki je šel za projekt. Dve leti pozneje, septembra 2020, je podjetje Ruska dača od Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) na razpisu za omilitev posledic epidemije covida v gospodarstvu dobilo še 50 tisoč evrov brezobrestnega kredita za obratna sredstva. Januarja lani je sklad podjetju za obratna sredstva odobril še 25 tisoč evrov mikrokredita. Tudi namen tega razpisa je bil zagotoviti hitro in ugodno financiranje za omilitev posledic epidemije. Aprila letos pa je podjetje Ruska dača prejelo še vavčer za digitalni marketing, ki naj bi mala in srednja podjetja spodbudil k uvajanju digitalnega marketinga za povečanje konkurenčnosti, dodane vrednosti in prihodkov. Ta mu je prinesel skoraj 2500 evrov za izdelavo spletne trgovine.

Podjetje Ruska dača je torej prejelo skupno za več kot 270 tisoč evrov različnih oblik državne pomoči.

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
92%
0.5km/h
100%
0°C
3°
-2°
2°
Wed
2°
Thu
3°
Fri
2°
Sat
1°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA