Na FDV se jim je zmešalo? Uvedli so skupna stranišča za fante in punce!

slika je simbolna /: keramoteka

Ločena stranišča za ženske in moške so očitno zgodovina – vsaj na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer so zdaj štiri stranišča namenjena vsakomur.

Stranišča brez pisoarjav na FDV

Kam pluje naša največja fakulteta FDV v Ljubljani, kjer naj bi imele levičarske frakcije že od nekdaj glavno besedo. Kaj vse bomo še doživeli v Sloveniji? In ne samo to, neumnostim ni ne konca ne kraja. Levičarski mediji pa taka dejanja še podpirajo. Res narobe svet?

Kot piše SIOL.NET je zamisel o straniščih, ki so spolno nevtralna, spodbudila skupina študentk, ki je projekt zastavila pri enem od predmetov sredi leta 2018. Vodstvo fakultete jih je pri tem podprlo. Potezo, ki je razburkala del javnosti, pa opravičujejo z dejstvom, da se velik del populacije med 18. in 35. letom več ne želi spolno identificirati. Kot pravijo na FDV so šli v korak s časom, vendar pa, ali vseeno ni to norija?

Pri tem pa je najbolj zanimivo dejstvo, da se s tem strinja tudi dekanja FDV Monika Kalin. Zanimivo bi se bilo vprašati, koko je sploh prišla do naziva “dekanja” in ali so to norost FDV-ja “požegnali” tudi na ministrstvu za šolstvo. Glede na zadnje dogodke ministrstva in na poznavanje ministra ter njegovega državnega sekretarja, bi lahko dejali, da norostim, ki spadajo pod ministrstvo za šolstvo ni videti konca!

“Na fakulteti za družbene vede želimo graditi vključujočo družbo,” pa je pojasnila dekanja fakultete, in dodala, da živimo v 21. stoletju in da so na FDV osebe, ki se ne počutijo takšne, kot so se rodile. Ja iz FDV res prihajajo zanimive “cvetke” ki nam krijijo usodo tudi širše. Upajmo le, da tudi dekanja nima na svojem stranišču namesto školjke kar pisoar.

Lea Aymard, francoska aktivistka, ki živi v Sloveniji pravi: “Doma nimamo ločenih stranišč. Vsi uriniramo v isto stranišče in to ni nikakršna težava. Torej res ne razumem, zakaj bi bila težava na javnih straniščih.”

So ji pa na portalu Domovina.je pripravili zanimiv odgovor:Doma stranišče uporabljamo v zavetju zasebnosti, v krogu ljudi, ki so nam blizu, so domači. Doma stranišče in kopalnico pogosto uporabljamo skupaj, tudi slečeni, pa to verjetno še ni argument, da bi to počeli tudi v javnih straniščih. Ali pa je to morda naslednja zahteva te glasne in očitno vplivne manjšine?”

MG

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
4.1km/h
20%
7°C
10°
4°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA