Na Gorenjskem se je zgodil umor! Podrobnosti!

Policija, policistI,policija vnukinja

V vasi Opale, tik nad Žirmi na Gorenjskem, se je ponoči zgodila družinska tragedija, spor med bratoma se je končal s smrtjo. Policija že prijela storilca.

Spor med bratoma se je končal tragično

Sosedje v vasi, ta ima le 26 prebivalcev, so o tragičnem dogodku izvedeli iz medijev. Brata, stara 45 in 43 let, doslej nista imela opravka s policijo. Sama sta živela na kmetiji, ukvarjala naj bi se s spravilom lesa.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je osumljenec s trdim predmetom v stanovanjskem objektu drugega tako hudo poškodoval, da je ta na kraju umrl. Okoliščine kažejo, da je moški s trdim predmetom v stanovanjskem objektu drugega tako hudo poškodoval, da je ta na kraju samem umrl. Nobeden od njiju ni bil doslej obravnavan zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja. Dogodek pa je prijavila tretja oseba, ki v času dejanja ni bila na kraju. Osumljencu je bila na kraju odvzeta prostost in je v pridržanju, pri prijetju pa se ni upiral, so še sporočili s policije. Preživelemu od bratov Mlakar zaradi uboja grozi vse do 15 let zaporne kazni.

Motiv za dejanje kriminalisti še ugotavljajo, preiskavo pa vodijo v smeri utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja uboja. Kot so še dodali, nobenega od moških še niso obravnavali za kazniva dejanja ali prekrške z elementi nasilja. Na območju Policijske uprave Kranj so sicer letos obravnavali eno kaznivo dejanja uboja oz. poskusa uboja. Lani so bili takšni dogodki trije, leta 2019 pa en. Največ tovrstnih kaznivih dejanj v zadnjih letih so zabeležili v letih 2015 in 2018, in sicer po štiri.

 Preiskava se nadaljuje. Uboj se po 115. člen KZ kaznuje z zaporom od petih do 15 let.

P.M.

Viri: Siol.net, Slovenske novice, PU KgORENJSKAranj

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.