foto: SDS

Na tradicionalnih, tokrat že dvajsetih letnih igrah SDS, se je pomerilo okoli 200 tekmovalcev in tekmovalk, ki so se preizkusili v teku, namiznem tenisu, tenisu, nogometu, košarki, šahu in odbojki na mivki. Za prijetno športno vzdušje so poskrbeli številni navijači. Dogodka so se udeleželi tudi predsednik SDS Janez Janša, poslanka DZ RS Alenka Jeraj, in poslanci DZ RS Bojan Podkrajšek, Franci Kepa, Danijel Krivec in mariborski poslanec Dejan Kaloh.

 

Po končanem športnem delu je sledila podelitev medalj in pokalov, ki so jih podeljevali poslanci. In kako so se odrezali Mariborčani?

Mali nogomet ekipa 6. mesto
Šah ekipa 2. mesto
Tek moški nad 50 let ZAVRNIK MAKSIMILJAN, 2. mesto
Odbor SDS Maribor 6. mesto

Kot najboljši odbor na športnih igrah SDS, je bil razglašen Ljubljanski odbor!

slika: SDS

Bistvo športnih iger SDS je druženje in zabava. V sproščenem vzdušju, ob zvokih ansambla Anžeta Šuštarja so se tako končale 20. športne igre SDS.

Če vsi skupaj dihamo in delamo kot eno, za en cilj, potem bodo tudi rezultati prišli sami od sebe. Verjamimo vase, v sam proces dela, ker to je edino kar lahko zares kontroliramo. Šport nas uči teh vrednot, katerih končen cilj je, da smo jutri boljši, kot smo danes. Vendar edini način, da smo jutri lahko boljši kot danes, je to, da verjamemo v današnji plan treninga in ga izvršimo na najboljši možen način.

M.G.