Na mejah so 27. Mariborčanom vložili karantenske odločbe!

slika: blog.uporabnastran.si

V petek ob polnoči so se policistom na štirih mejnih prehodih s Hrvaško in enem z Madžarsko pridružili strokovni delavci z ministrstva za zdravje, ki na meji izdajajo karantenske odločbe.

27 Mariborčanov v karanteni z odločbo

Po novem režimu na mejah, ki je začel veljati v petek opolnoči, se lahko Slovenci, ki so bivali na Hrvaškem, vrnejo v domovino brez težav, če dokažejo, da so bili na Hrvaškem, četudi ta država ni več na zelenem seznamu epidemiološko varnih držav, ampak je zdrsnila na rumenega. Če pa ljudje v Slovenijo prihajajo iz katere od držav z rdečega seznama, je zanje odrejena obvezna karantena.

Karantena velja tudi za državljane drugih držav, izjema za vstop v Slovenijo brez karantene velja le za tiste osebe, ki imajo rezervacijo nočitve v Sloveniji – če prihajajo iz držav, ki so bile v času ureditve te rezervacije še na zelenem seznamu, in če predložijo negativen izvid testa na novi koronavirus.

Karantenske odločbe pristojni izdajajo na štirih mejnih prehodih s Hrvaško, in sicer na Gruškovju, Obrežju, Metliki in Jelšanah, v Pincah na meji z Madžarsko ter na brniškem letališču. Na te mejne prehode je ministrstvo opolnoči poslalo strokovne sodelavce, ki imajo pristojnost izdajati odločbe.

V Mariboru so izvajanje inšpektorji preverili pri 27 ljudeh, dva sta dala lažni naslov, dveh ni bilo na naslovu, ki sta ga navedla. Za njim poizveduje policija. Zagotovo pa bosta obtožena ogroženja zdravja.

Sta pa tudi dva tuja državljana (po neuradnih informacijah naj bi šlo za Srba) s prebivališčem v Ljubljani, osumljenima širjenja okužbe z novim koronavirusom iz malomarnosti, grozi denarna ali zaporna kazen,

MG


VREME

Maribor
oblačno
83%
1.3km/h
91%
24°C
24°
21°
23°
Sun
22°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.