Na “osvobojeni” RTV, napis, kar v “polomljeni” slovenščini!

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Na naši “osvobojeni” RTV imajo očitno profesionalnost zelo malo, ali skoraj nič kompetenc. Tisti, ki med 2500 zaposlenimi skrbijo za podnapise, pa imajo očitno zelo malo, ali skoraj nič znanja slovenskega jezika.

Nacionalna televizija Slovenija, katero moramo plačevati vsi, ki smo naročniki električnega priključka ima očitno probleme s slovenskim jezikom. Sliši se kot izmišljotina, a resnično drži. Prav nacionalna televizij, torej, glavna televizija države, bi morala skrbeti za slovensko jezik. Ne samo da se pravilno izgovarja, ampak, da se pravilno tudi piše.

Zakon o rabi slovenskega jezika je v 22. členu zelo jasen: “Jezik v medijih, registriranih v Republiki Sloveniji, je slovenski.  Tujejezični radijski in televizijski programi ali njihovi deli, ki jih prevzemajo izdajatelji, ustanovljeni oziroma registrirani v Republiki Sloveniji, so prevedeni v slovenščino. Če so v medijih, ki izhajajo v slovenščini, objavljena sporočila tudi v tujem jeziku, ne smejo biti izrazno bolj poudarjena kot sporočila v slovenščini.”

Očitno tujerodni delavci zlizani z levico na TV Slovenija, ne poznajo zakonov, ki bi moral še posebej veljati za nacionalno televizijo naše države. Tako so lahko med prenosom seje iz Državnega zbora, med novicami ki so se vrtele v spodnjem delu ekrana prebrali polomljeno slovenščino ki se je glasila tako: “Izrael je ponoči izvedel napade na najmanje 50 ciljeva u Gazi.”

S tem so na nacionalni televiziji, ne le kršili zakona o rabi slovenskega jezika, ampak naredili Sloveniji veliko sramoto. Vsaj svoje tujerodne delavce, bi lahko obvestili, da se v Sloveniji piše in pogovarja slovensko!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.