Na pogovorni večer v Narodni dom v Maribor prihaja Janez Janša.

Franc Kangler in Janez Janša

Maribor se sooča s številnimi izzivi. Drugo največje mesto v Sloveniji bi moralo biti, tako kot Ljubljana obravnavano temu primerno. Kakšna je zgodba Maribora in kje se je znašel Maribor pod Golobovo oblastjo, ter kako gleda na mesto država, bosta na pogovornem omizju skušala razjasniti Janez Janša in Franc Kangler.


Maribor in Štajerska si zaslužita več! Pod vodstvom Janeza Janše so Podravske regije v Sloveniji, kamor spada tudi Maribor, dobile  dodatnih kar 15.713.437 evrov za normalno delovanje občin, investicij in razvoja. A razvoj se je s prihodom Golobove vlade skoraj ustavil. Maribor, ki je napredoval v investicijah v času vlade Janeza Janše, pa danes nazaduje.

Vlada Roberta golob je že ob začetku svojega mandata za Maribor naredila neverjetno slaboumno potezo. Ukinila je namreč Urad za demografijo, katerega je , 12. aprila 2022,  v Mariboru odprl prav takratni predsednik vlade Janeza Janša. Ljubljana je vzela tudi sedež Nove KBM in ga bo v kratkem preselila kar v prestolnico. Isto sedaj želijo narediti še s pošto Slovenija, katera ima že od nekdaj sedež v mestu ob Dravi.

Zdi se, da želijo Maribor enostavno razčlovečiti in mu vzeti še tisto posebno dušo, ki jo ima. Čeprav ima Maribor kar štiri poslance koalicije, ti za Maribor v Ljubljani še niso dvignili glasu in se zanj ne borijo. Kot na primer, Lena Grgurevič ki raje daje neumne  pripombe in po njenem poslanci opozicije sploh nebi smeli biti v parlamentu. Tudi od mariborske ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, Maribor nima prav ničesar.

O težavah Maribora se bosta na pogovornem omizju pogovarjala Janez Janša in predsednik SDS Maribor, ter kandidat za evropskega poslanca Franc Kangler.

Omizje bomo neposredno prenašali tudi na FB strani e-Maribor in spletni strani e-maribor.si

 

 

VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.