Na Pohorju je zagorelo. Sodelovalo 90 gasilcev. Ogenj so videli iz centra Maribora.

slika: zajem zaslona

Gasilcem je ponoči uspelo omejiti in pogasiti požar, do katerega je prišlo v torek okoli pol devete ure zvečer v eni od stanovanjskih stavb v apartmajskem naselju Bolfenk na Pohorju.

Požar na Hočkem Pohorju, torej ne območju občine Hoče-Slivnica je zajel strešni del okoli 250 kvadratnih metrov velikega objekta, z ognjem pa se je borilo 91 gasilcev iz mariborske poklicne gasilske brigade ter prostovoljni gasilci iz Hoč, Bohove, Hotinje vasi, Razvanja, Peker, Radvanja in Studencev.

Požar na Pohorju, slika Večer

Na kraj dogodka so poleg reševalcev in policistov prišli tudi hoški župan Marko Soršak, poveljnik občinske civilne zaščite in dežurni vzdrževalci ceste, saj je zaradi nizkih temperatur požarna voda pričela zmrzovati. Na požarni straži so trenutno še vedno gasilci prostovoljnega gasilskega društva iz Hoč. Piše portal Maribor24.

Vzrok požara še ni znan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.