Na Pohorju so včeraj slikali. Mednarodna Kolonija slikarjev v celoti uspela

V včerajšnjem sončnem jutru  se je na  na Pohorju začela 2.mednarodna likovna kolonija Maribor, ki jo organizira Likovna sekcija Hoja (občina Hoče – Slivnica) s pomočjo Javnih skladov RS za kulturo.

Slikanje narave je ena izmed najbolj priljubljenih tem umetniškega izražanja že stoletja. Narava ponuja neskončno paleto barv, oblik, vzorcev in svetlobe, kar umetnikom omogoča, da ujamejo lepoto in raznolikost okolja, ki nas obdaja. 

Umetniki, ki se posvečajo slikanju narave, imajo priložnost odkriti in izraziti svoje osebne občutke, opažanja ter čut za čisto lepoto. S pomočjo različnih slikarskih tehnik, kot so olje, akvarel, akril, pastel, grafika ali celo digitalno slikarstvo, lahko ustvarjajo pristne umetnine, ki povežejo gledalca s svetom narave.

Slikanje narave ne pomeni le oponašanja tistega, kar umetnik vidi, ampak tudi upodabljanje tistega, kar čuti. Pri tem gre za prenašanje vzdušja, razpoloženja in čustev v sliko. Na ta način umetnik poskuša ujeti trenutek in ga ohraniti za vedno, tako da gledalec lahko občuti isto harmonijo in mir, kot je to občutila umetnikova duša med ustvarjanjem. Tako so se včeraj podali na Pohorje številni znani in neznani slikarji in svoja videnja narave prenesli na platno.

 

Kolonije se je udeležilo veliko likovnikov iz raličnih držav, med njimi tudi priznanih slikarjev, kot so Piero Conestabo (Trst-Italija), Marko Vodopivec Boljunec-(Trst-Italija), Jani Konec, Ana Krajnc, Irena Tušek, Zdravko Dolinšek, Branko Gajšt, Irena Krošel, Vera Zakrajšek, Emica Štabuc, Paola Tridan, Ivan Skledar, Brigita Krajnčič in veliko drugih.

Na ogled likovnih novih del je prišel tudi likovni kritik Mario Berdič. Slikanje v najrazličnejših tehnikah je ob medsebojnem delovnem in prijetnem vzdušju potekalo ves dan.

V.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.