NA POMOČ! Na Krasu gorijo hiše. Poteka evakuacija prebivalcev! #slike #video

Požar na Krasu, slika tweeter

Na območju požara na goriškem Krasu so sprožili sireno za splošno nevarnost, saj tako na italijanski kot na slovenski strani gorijo hiše.

S CZ Severne Primorske so sporočili, da je položaj na Krasu zelo zahteven: “Alarmi za evakuacijo so se oglasili v štirih vaseh: Selo na Krasu, Hudi Log, Korita na Krasu in Nova vas. Zaradi manjših opeklin in respiratornih težav, ki so posledica gostega dima, je zdravniško pomoč potrebovalo pet gasilcev.”

“Gasilci iz vse Slovenije poskušajo vse, da bi obvarovali hiše v omenjenih vaseh in predvsem ljudi. Prihajajo tudi okrepitve. Da bi bila mera še bolj polna, je znova zagorelo na obeh straneh ceste od Mirne do Lokvice. Ta cesta je zaprta za promet,” so še dodali.

Primorski dnevnik poroča, da je najhuje v italijanskem kraju Jamlje, kjer je požar zajel hiše. Gori v Gregorčičevi ulici, ogenj pa naj bi zajemal tudi hiše v Grudnovi ulici. Župan Fabio Vizintin je po poročanju Primorskega dnevnika “vse Jameljce, ki še niso zapustili svojih domov”, pozval, da takoj zapustijo svoje hiše in se zatečejo na Gradino. “Tukaj je kot v peklu,” je dejal.

Podrobnosti sledijo

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
32%
4.1km/h
0%
35°C
36°
34°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA