Na rojstnodnevni zabavi kar 500 ljudi! Ukrepi jih niso zanimali!

pct zabava party
slika je simbolna

V Dekanih je bila sinoči rojstnodnevna zabava, na kateri je bilo več kot 500 oseb, organizator pa jo je oglaševal prek zaprtega profila na družbenih omrežjih. 

Neprijavljena zabava v Kopru za kar 500 ljudi!

Po prijavi na policijo ob 22.20 so policisti na kraju dogodka identificirali več kot 40 oseb, poklicali starše mladoletnih in o tem obvestili center za socialno delo. V nadaljevanju so ugotovili, da so bili udeleženci zabave, med katerimi so bile tudi mladoletne osebe, vidno pod vplivom alkohola. Ker je organizator zabave omogočil uživanje alkoholnih pijač mladoletnim osebam, je s tem kršil tudi določila zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA).

Policisti so ugotovili še kršitev veljavnega odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s sars-cov-2, ker se je zbralo več kot 50 oseb, organizator zabave pa je to oglaševal in dogodka ni prijavil kot javne prireditve, zato je s tem kršil določila zakona o javnih zbiranjih (ZJZ).

”Zoper 18-letnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog za kršenje določil ZJZ, ZNB in ZOPA. Zabavo je končal in vsi so se razšli,” so še sporočili s Policijske uprave Koper.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.