Na RTV vre. 15 ljudi poslali na čakanje. Novinarka Kojima nad urednico Ksenijo Horvat.

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Na RTV vre. Čistke, ki se bodo verjetno nadaljevale tudi v letu 2024, so se že začele. Prvih 15 delavcev iz RTV je dobilo odločbe o čakanju na delo.


Po umiku informativne oddaje Panorama je Radiotelevizija Slovenija (RTVS) v petek 15 zaposlenih obvestila o začasni napotitvi na čakanje na delo doma z razlogom o poslovnih oziroma organizacijskih razlogih, pa karkoli že to poeni. Očitno se na RTV dogajajo čistke, podobne kot na policiji. Torej čistke “janšistov”!

Skladno s sprejetim programsko-produkcijskim načrtom za 2024 in odpovedjo programov jim kot delodajalec začasno ne more več zagotavljati dela, določenega s pogodbo o zaposlitvi, so dodali na RTV. Čeprav roko na srce, je to le izgovor, kako se znebiti določenih ljudi. Kajti na TV Slovenijo se vrača recimo Marcel Štefančič, pa tudi propadlemu politiku Franciju Keku, so na TV Slovenija dali novo priložnost in še bi lahko našteali.

Je pa Golobu in njegovim hlapcem na RTV, očitno trn v peti, odgovorni urednik tretjega, t. i. parlamentarnega programa na TVS, Rajko Gerič, ki je prav tako dobil odločbo o čakanju. Se pa zanimivo (njegov) parlamentarni  program, ne ukinja. Gerič je tudi edini, ki je lahko podpisan pod parlamentarni program, saj je odgovorni urednik, ki v skladu z zakonom odgovarja za objavljene vsebine. “Taka odločitev je tako za nezakonito in bizarna,” je dejal Gerič.

Je pa zaradi čistk, direktorici TV Slovenija Ksenijo Horvat, svoje povedala tudi, po novem odstavljena novinarka Nina Kojima, dopisnica iz Londona. “Ksenija Horvat, najini kolegi iz RTV so mi v zadnjih urah povedali, da tvoj partner Janez Lombergar poleg pokojnine prejema tudi znaten honorar, saj ti menda tvorno pomaga pri čistkah? Na mail mi nočeš odgovoriti, morda mi boš tukaj?” je na družabnem omrežju X zapisala novinarka Nina Kojima. Novinarki naj bi dejali, da se je na RTV Slovenija vrnila z napačnimi ljudmi. Te besede naj bi izrekel kar producent Gregor Meglič,[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
oblačno
75%
1km/h
99%
17°C
18°
17°
15°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.