Le kdo se ne spominja Korada Buzettija, ki je skupaj s pokojnim Brendijem rušil rekorde priljubljenosti po Sloveniji.

Korado Buzetti nadaljuje glasbeno pot

Po Brendijevi smrti pa je Korado Buzetti, sam nadaljeval glasbeno pot, sodeloval z mnogimi glasbeniki, se za trenutek umaknil iz glasbenega področja, a so hudomušna besedila, še vedno ostala zapisana na papirju. Zato Korado ne miruje. In v letu 2020 bomo o njem še veliko slišali. Zagotovo pa ne bomo nikdar pozabili pesmi:  Žena me je zapustilaSem pravi Primorec in mnoge druge.

Korado, sedaj nadaljuje svojo glasbeno pot s prijateljem Boštjanom. Še vedno je poln novih idej in zato pridno ustvarja ter snema nove pesmi, za katere besedila prispeva večinoma kar sam. Vsa besedila pa so tako, kot se za Korada spodobi hudomušna in velikokrat tudi življenska. Je pa Korado, kot velik domoljub napisal tudi povsem novo pesem o svoji domovini Sloveniji, “Zemlja moja”, pravkar pa je izdal, prav posebno in zanimivo pesem, z naslovom 500 evrov.

Korado in Boško pripravljeta ob prazniku samostojnosti in enotnosti, 27. decembra v Mariboru, velik domoljuben koncert z glasbenimi gosti, kjer bodo glasbeniki prepevali znane in ponarodele slovenske pesmi, ter pesmi o naši domovini.

V letu 2020, pa bosta z Boštjanom prepotovala Slovenijo po dolgem in počez, saj pripravljata vrsto koncertov po Slovenskih dvoranah. Nadela pa sta si zelo posrečeno ime Človek in pol! Veliko uspeha jima želimo!

Vam je všeč njuna nova pesem?

MG