Med 100 in 200 ljubljanskih navijačev je predčasno prišlo v Maribor in to je povzočilo nasilje med navijači.

Pretep navijačev sredi Maribora

V središče mesta je ena od večjih skupin prišla s strani Slovenske ulice. V središču mesta se je kmalu pojavila tudi skupina Viol, teh je prišlo okoli 30. Srečali so se na Trgu Leona Štuklja, do pretepa pa je prišlo na Ulici slovenske osamosvojitve, pred vhodom v Večer.

Bili so zamaskirani in oboroženi s palicami, kamenjem ter granitnimi kockami, po zraku so letele baklje, je za Večer dejal očividec. Zaradi pretepa je močno opustošena terasa lokala Ups, stoli s terase in kamenje pa ležijo po trgu, je še dejal naš vir. Policija se še ni odzvala, eno policijsko kombinirano vozilo je bilo v času pretepa na Trgu Leona Štuklja, a policisti niso posredovali, smo izvedeli. Skupina petdesetih Green Dragonsov je s Trga Leona Štuklja odkorakala v smeri Vetrinjskem ulice. Za večerni večni derbi je za ljubljanske navijače namenjenih 700 vstopnic.

Na derbiju, ki se začenja ob 20.15 uri bo tudi Policija izvajala poseben nadzor.

 

Olimpija prihaja na Štajersko brez dveh kaznovanih branilcev. Macky Bagnack in Miral Samardžić bosta manjkala, kar je velik udarec za Safeta Hadžića, ki bo najverjetneje na vročem prizorišču zaigral z 18-letnim Matijo Burinom in zimskim novincem Danielom Kamyjem. Tik pred večnim derbijem je sledilo še veliko darilo Olimpije navijačem, saj je zeleno-bele okrepil reprezentant Roman Bezjak.

MG