Na Vidmu pri Ptuju so se poslovili od nesrečnega policista Blaža!

Poročali smo že o nesreči, ki se je zgodila v garderobi, policijske postaje Krško, kjer se je policistu nesrečno sprožila pištola in ta zadela komaj 25-letnega Blaža-

V soboto je bil na Vidmu pri Ptuju žalosten dan in nepregledna množica ljudi. Številni so se poslovili od mnogo prezgodaj umrlega policista Blaža. Med množici ljudi, se je od njega poslovil tudi predsednik države Borut Pahor.

Pokopališče v Vidmu pri Ptuju je v soboto preplavila nepopisna množica ljudi, ki so na zadnjo pot pospremili komaj 25-letnega Blaža. Zaigral je policijski orkester, v zrak sta poletela dva bela goloba, medtem ko so policisti izstrelili tri rafale v spomin na kolega, ki je pred dobrima dvema mesecema nastopil svojo prvo službo. V soboto so dejansko tekle solze. Ne le, da je jokalo nebo, jokali so vsi. Solze so tekle svojcem, ki so v vežici v Vidmu, ki je bila veliko premajhna za vse, ki so se prišli poklonit spominu na mladega harmonikarja, gasilca, kurenta, policista, voznika avtobusa, prejemali preštevilne sožalne misli. Tekle so njegovim prijateljem gasilcem, tekle so številnim policistom, ki so že vse od prejšnjega ponedeljka pretreseni, saj se v samostojni Sloveniji podobna tragična nesreča še ni zgodila. Tekle so sošolcem srednje veterinarske šole Maribor, pa mladim policistom, ki so z njim gulili kadetske klopi, prijateljem in prijateljicam, sorodnikom. Piše portal Slovenske novice. 

Od 10. ure dalje so se pred vrati vežice na pet minut izmenjavali po dva policista in dva gasilca. Policisti so se od Blaža poslovili s policijskimi častmi, tam je bil tudi skoraj celoten policijski vrh. Blaževemu spominu se je poklonil tudi predsednik države Borut Pahor. Skoraj več kot uro je trajala maša za pokojnega Blaža, o njem so spregovorili gasilci in policisti.

 

Prijatelji pripovedujejo, da je zelo rad zahajal v domače kulturno društvo, v pustnem času pa se je prepustil rajanju v korantiji (kurentovi obleki). Ljubil je harmoniko, bil je nasmejan, veder mladenič, poln načrtov za prihodnost. Sestra je a svoj Facebook profil zapisala Moj veliki brat!

Bo pa ta tragedija za vedno zaznamovala tudi 21-letnega Blaževega prijatelja in njegovo družino, ki se prav tako soočajo z nepredstavljivim. Njegovo življenje je bilo kruto zaznamovano in mogoče bo nekega zbral moči in spet lahko zaživel. Takrat se bo lahko poslovil od svojega najboljšega prijatelja, katerega je po nesreči ustrelil.

vir: Slovenske novice

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
0°C
1°
-2°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA