Na voljo imamo le še 50 respiratorjev, v UKC Maribor le 5!

slika: tehnološki park Ljubljana

 Od 15 bolnišnic so proste postelje na navadnih oddelkih zapolnili v petih bolnišnicah, v intenzivnih terapijah je danes prostora le še za 12 bolnikov, od skupno 255 respiratorjev pa jih je za zdravljenje najtežje bolnih covidnih bolnikov v državi prostih le še 48.

Po podatkih sledilnika za covid-19 je danes v državi med vsemi prostimi posteljami na navadnih oddelkih za covidne bolnike, teh je 997, prostih še 147 postelj. Kapacitete so že zapolnili v Splošni bolnišnici Celje, Splošni bolnišnici Murska Sobota, v novomeški in brežiški splošni bolnišnici ter v ptujski bolnišnici, zato bolnike premeščajo drugam. 

Od skupno 255 respiratorjev v državi to napravo za zdravljenje dihalne odpovedi na današnji dan potrebuje 207 bolnikov, ki jih zdravijo na oddelkih intenzivne terapije. Največ prostih je v UKC Ljubljana, 22, s sedmimi respiratorji ji sledi Splošna bolnišnica Celje, v UKC Maribor jih imajo na voljo še pet, štiri bolnike lahko na respirator priklopijo v kliniki na Golniku. Piše SIOl.net-

 Medtem, ko se nekdanji predsednik vlade Šarec norčuje iz pomanjkanja opreme za nove covidne bolnike, češ imAte prazna skladišča, se delavci v zdravstvu trudijo pomagati prav vsem in vsakomur. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
79%
1km/h
33%
-6°C
-5°
-7°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA