Nagovor ministrice prof. dr. Simone Kustec diamantnim maturantom

Nagovor ministrice prof. dr. Kustec diamantnim maturantom | Avtor Daniel Novakovič/STA

Na splošni maturi je bilo 15 tistih, ki so dosegli vse možne točke, na poklicni 116 ter na mednarodni maturi 22. Ministrica je v nagovoru poudarila, da gre za diamantne maturante izjemne generacije in jim zaželela, naj jih prihodnost uspešno vodi k širjenju obzorij, ustvarjanju priložnosti, premagovanju življenjskih izzivov in družbeni odgovornosti.

“Spoštovani diamantni maturantke in maturantje, starši, profesorice in profesorji, spoštovani vsi.

»Ni je bolj strme poti na svetu, kot je pot do izobrazbe« (Marx)»

Znanje je moč. Znanje je bogastvo. Znanje je neodtujljivo. Znanje STE VI!

Iskreno vam čestitam za izjemen dosežek, za diamantni uspeh na maturi. 133 vas je letos, z edinstveno, nepozabno, nenavadno, a nepremagljivo korona maturitetno izkušnjo in veliko zmago!

Z odgovornostjo, nepopustljivostjo, odločnostjo do svojega znanja in do samih sebe ste dokazali, da ste najboljši. S tem dosežkom ste nam vsem postali zavidanja vreden vzor!

Svojo učno pot ste zaključili na diamantnem cilju. Na cilju, ki vam je hkrati odprl pot za zopet nov, še večji začetek. Za pot, ki pomeni vstop v povsem novo življenjsko obdobje, v čas najlepših let življenja, v čas novega, neznanega, v čas odrasle svobode. V obdobje, ki vam bo pustilo močan pečat, saj boste v njem iskali in usmerili svoja jadra proti odprtemu morju življenja, znanja, dela, sreče.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

A, da ne bomo preveč prehitevali – danes je dan, ko slavite svoj uspeh. Dan, ko ne pozabite na vse, ki so vam pri tem stali ob strani. Poklonite se profesoricam in profesorjem, vodstvenim in ostalim zaposlenim na šolah – bili so podporni stebri vašega uspeha. Poklonite se svojim staršem, sorodnikom, prijateljem, vsem vašim sopotnikom – bili so in ostajajo vaši prvi navijači in smerokazi na vaših poteh.

Bodite ponosni nase in z dvignjeno ter še bolj polno glavo znanja ter izkušenj orjite ledine v vaš in naš svet neznanega. Zato, da nam bo z vašo pomočjo postal znan! Hvala, ker z vašim odnosom doprinašate k naši skupni družbi znanja.

Dragi diamantni maturanti izjemne generacije, spreminjajte se, a samo na bolje! Naj vas prihodnost uspešno vodi k širjenju obzorij, ustvarjanju priložnosti, premagovanju življenjskih izzivov, družbeni odgovornosti in vedno le k optimističnemu pogledu na svet.

Veselite se vstopa v svet novih znanj in odkritij življenja!

Ali, kot je skoraj sto let nazaj zapisala Alma Karlin, naša svetovno znana popotnica. Gospa, ki je odločno, nepremagljivo, ponosno in brez strahu živela čas, ki ji je bil daleč kot naklonjen: »Drznemu pripada svet. Kdor ne poskusi preseči ozkih meja njemu prvotno danega obzorja, kdor se nikoli ne spusti v globine življenja in nikoli ne zapusti zemlje, da bi v duhu zalebdel v višjih in čistejših sferah, ta je resda tudi živel, toda le kot sviloprejka v svojem kokonu. Življenje je raziskovanje neznanega.«

Srečno in vse dobro!”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.